SJEDIŠTE EUROPSKE KOMISIJE

PLENKOVIĆ STIGAO U POSJET BRUXELLESU Na radnom ručku će se sastati s novom predsjednicom Komisije, a u subotu i s Donaldom Tuskom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.09.2019. u 14:32

Zagreb, 260919.
Trg svetog Marka.
Vlada raspravlja o Prijedlogu strategije integriranog upravljanja granicom.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Damir Krsticevic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u četvrtak u sjedište Europske komisije gdje će imati radni ručak s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

U društvu premijera Plenkovića je i Dubravka Šuica, koju je Von der Leyen predložila za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju.

Premijer Plenković boravi u trodnevnom posjetu Bruxellesu gdje će se sastati s nizom europskih dužnosnika.

Osim s Ursulom von der Leyen, Plenković će se u četvrtak sastati još i s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem i s aktualnim predsjednikom Komisije Jean-Claudom Junckerom.

U petak se sastaje s potpredsjednikom Europske komisije nadležnim za euro i socijalni dijalog Valdisom Dombrovskisom, zatim s finskim premijerom Anntijem Rinneom, čija zemlja trenutačno predsjedava Vijećem EU-a.

Slijede sastanci s povjerenikom Europske komisije za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, s povjerenikom za proračun i ljudske resurse Guentherom Oettingerom.

Plenković u petak sudjeluje i na konferenciji "EU-Asia Connectivity Forum", na kojem će se okupiti čitav niz dužnosnika.

U petak navečer predviđen je susret s belgijskim premijerom Charlesom Michelom, koji od 1. prosinca preuzima dužnost predsjednika Europskog vijeća.

Plenković završava svoj posjet u subotu sastankom s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo