SUKOB OKO IMENOVANJA

PLITVIČKI BRANITELJI DALI PODRŠKU ĆORIĆU 'Stalo nam je do očuvanja ljepote Plitvica, a ne da mladost odlazi u svijet zbog bahatosti i nebrige'

 
Tomislav Ćorić
 Ronald Goršić / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA/ZAGREB - Koordinacija braniteljskih udruga plitvičkog kraja iskazala je u subotu podršku ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću i hrvatskoj Vladi nakon imenovanja Tomislava Kovačevića ravnateljem NP Plitvička Jezera te pozvala na očuvanje Plitvica.

Vjerujući u ministrovu izjavu kako je odluku o Kovačevićevu imenovanju donio na prijedlog stručnog povjerenstva, ne možemo ne opetovati kako je krajnje vrijeme da se ovom hrvatskom dragulju dade, možda i posljednja šansa, da ostane zauvijek hrvatski nacionalni interes i „zdjela“ iz koje jedu mnogobrojna usta plitvičkog kraja, priopćila je Koordinacija.

Izuzetno joj je, ističe u priopćenju, stalo do očuvanja prirode i ljepote Plitvica, "želja, cilj i misija" joj je da se mladost zadrži na rodnoj grudi, a ne da odlazi u svijet "zbog kaubojštine, bahatosti, nebrige tzv. lokalnih moćnika".

Nadajući se suradnji sa novim ravnateljom Kovačevićem, Koordinacija je uvjerena da uz njegovu podršku može ostvariti ključne ciljeve, a to su zaštititi Nacionalni park od zagađenja i uništenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:15