VREMENSKA PROGNOZA

PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, VJETAR, A MOŽDA I SNIJEG! Zoran Vakula otkrio kako nas vrijeme čeka idući tjedan, promjena vremena uslijedit će vrlo brzo!

 
 CROPIX

Nakon sunčanog i iznimno toplog vikenda, u kojem su se temperature zraka popele i do 20 stupnjeva Celzijevih, i početak tjedna će se nastaviti u sličnom tonu.

U mnogim će krajevima ovo biti jedno od najtoplijih razdoblja u ožujku u povijesti mjerenja, a ponegdje će biti i rekordno toplo. Osim visokih temperatura, idućeg će tjedna biti i vjetrovito, a ponegdje će biti i olujnog vjetra, dok će na Jadranu puhati uglavnom jugo. Osim nadprosječno visokih temepratura za ovo doba godine, u velikoj većini zemlje je vjerojatno da će biti manje oborina u odnosu na prosječne količine za ovaj dio godine.

Meterolog HRT-a Zoran Vakula najavljuje da će ponedjeljak biti vjetrovit, no još topliji od vikenda, posebice u unutrašnjosti. Tempratura zraka bi poslijepodne u unutrašnjosti biti i do 20 stupnjeva celzijevih. Jutarnja temperatura zraka će u ponedjeljak u Slavoniji biti od 3 do 6 °C, a najviša dnevna između 19 i 21 °C. Na Jadranu i u gorju se ujutro očekuje od 2 do 5 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna će uglavnom biti između 14 i 17 °C. U Dalmaciji će pak jutarnja temperatura zraka biti od 3 do 5 °C, uz obalu između 8 i 10 °C, a najviša dnevna od 16 do 18 °C.

U utorak će ipak biti svježije. U mnogim dijelovima zemlje se u utorak očekuje kiša, a negdje i pljuskovi s grmljavinom. U gorju je moguć i snijeg. Razvedravanje će uslijediti brzo, već do večeri u utorak. U srijedu se po nizinama očekuje magla, mjestimice i slabi mraz, a do kraja dana stići će novo zatopljenje koje će se nastaviti i do kraja tjedna.

HRT javlja da će četvrtak i petak ponovno biti vjetroviti, a temperature će porasti. Tako iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se i u idućim danima u prvoj polovini ožujka. Vakula najavljuje da će biometeorološke prilike krajem tjedna biti uglavnom nepovoljne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:13