TRAŽI SE SMJENA

PLJUŠTE REAKCIJE NA GRBINOV ISTUP Ostojić ga podržava, Klisoviću je preradikalan, Jovanović već ima kandidate za novo vodstvo, evo što kaže Bernardić

 
Željko Jovanović, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić
 Tomislav Krišto / CROPIX

Istup Peđe Grbina u Dnevniku Nove TV, u kojem je izjavio kako se boji da će SDP morati opozvati svog trenutnog predsjednika Davora Bernardića već je počeo izazivati niz reakcija.

Ranko Ostojić je odmah na Facebooku objavio status podrške Grbinu.

- Bravo, Pedja! Jasno. Precizno. Odgovorno. I pošteno. A tko se boji članova vidjet ćemo. I čiji su prstići u nečijem pekmezu!, napisao je Ostojić.

U izjavi za Novi list podršku Grbinu dao je i Željko Jovanović.

- Bernardić je od dečka koji obećava vrlo brzo postao predsjednik koji zabrinjava, a sa svojim šaptačima Komadinom i Ostojićem vodi SDP nepovratno u političku marginalnost. Sad je svima kojima je SDP i socijaldemokracija na prvom mjestu jasno da SDP treba novo vodstvo u kojem ne vidim ni Bernardića ni Komadinu ni Ostojića. Po meni nove lidere zajedno predstavljaju Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić. Istup Bernardića i Komadine na ovotjednom klubu zastupnika SDP pokazali su da oni nisu ljudi koji okupljaju nego rasturaju SDP. S njima SDP Hrvatske nema budućnost, izjavio je Jovanović.

Joško Klisović je nedugo nakon intervjua s Grbinom gostovao na televiziji N1, no u emisiji Pressing davao je nešto opreznije izjave. Izjavu Davora Bernardića koju je na sjednici Kluba zastupnika uputio svojim kritičarima, kojima je poručio da mogu otići ako im se ne sviđa, ocijenio je ispadom za koji se nada da ne predstavlja njegovo stvarno mišljenje.

On smatra da stanje u stranci nije dramatično, a vjeruje i da je Milanka Opačić reagirala preemotivno u optužbi na Bernardićev račun da stranku pretvara u sektu svojih prijatelja.

Grbinovu ideju prema kojoj bi bilo najbolje da Bernardić s čela stranke ode sam na izvještajnoj konvenciji SDP-a, koja se treba održati u prosincu, Klisović je ocijenio radikalnom.

- Što se tiče radikalnih izjava, nemam problema da se unutar stranačkih tijela tako govori. Da se prvo ide u javnost, to mi se ne čini mudrim. Konvencija je prilika da se podvuče crta što se činilo u zadnjih godinu dana, rekao je Klisović.

Ipak, ostavio je otvorenom mogućnost da uistinu dođe do Bernardićeve smjene na spomenutoj konvenciji.

- Mislim da bi se moglo tražiti da se povuče crta, radimo li dobro... Ukoliko nezadovoljstvo bude veliko, sve su opcije otvorene. Bude li dobro, budu li delegati zadovoljni, nastavljamo dalje. Bitno je da se SDP prestane baviti samima sobom, previše smo se bavili samima sobom, zaključio je Klisović.

Na sve se u međuvremenu kriptičnim statusom na Facebooku osvrnuo i sam Davor Bernardić.

- Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato jer sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče, napisao je šef SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:56