'BIJELI BISER'

PLOVEĆA TVRĐAVA OD 400 MILIJUNA DOLARA U dubrovački akvatorij superluksuznom jahtom stigao ruski milijarder koji je u braku sa srpskom pjevačicom

 
 Tonci Plazibat / CROPIX

Superluksuzna jahta, vlasništvo ruskog milijardera, industrijalca i filantropa Andreja Meljničenka u subotu ujutro je viđena na sidrištu kod Lokruma, javlja Dubrovački vjesnik.

Ne osobito inspirativnog 'radnog' imena, ali skroz čudnovatog izgleda sa zakrivljenim jarbolima, Sailing Yacht A, koju zovu i bijelim biserom, vrijedna oko 400 milijuna dolara, porinuta je 2015. s njemačkih navoza.

Sa suprugom Sandrom, bivšom srbijanskom pjevačicom i modelom, Meljničenko često i rado posjećuje Jadran, a prije Dubrovnika krstario je crnogorskim akvatorijem.

Meljničenkovo bogatstvo procjenjuje se na 13,8 milijardi dolara i 97. je bogataš na Forbesovoj svjetskoj listi milijardera.

Luksuznom plovilu dužine 143 metra dizajn potpisuje Philippe Starck, cijenjeni francuski dizajner interijera i namještaja kojeg je 1980-ih tadašnji francuski predsjednik Francois Mitterand angažirao za uređenje unutrašnjosti privatne predsjedničke palače, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:48