VATRENA STIHIJA

Počela dramatična noć u Selcu, vatra prijeti istočnom ulazu u Crikvenicu

 Alen Međić / Cropix

RIJEKA - U dijelovima Selca i Crikvenice počela je dramatična noć, a u borbi s vatrom sudjeluje 300-injak vatrogasaca iz cijele Hrvatske. dobar dio vatrogasaca na nogama je od 5 ujutro, jer su sudjelovali u gašenju požara u Mošćeničkoj dragi. Bura i dalje snažno puše i nosi vatru u nepredvidljivim smjerovima, a trenutno su najugroženiji istočni dijelovi crikvenice, uz magistralu, kao i dio selca iznad Termi Selce gdje se požar približio kućama, pa stanari zalijevaju zgrade i krovove.

Fronta se proširila i na crikveničko naselje Hrusti, a vatrogasci muče muku s neprohodnim šumama pa moraju čekati da se vatra praktički približi cesti da bi mogli početi s gašenjem. Situaciju znatno otežava činjenica da na tom području, zbog vjetra, ne mogu djelovati kanaderi.

Dobar dio turista napustio je Selce, a nešto ih je i ostalo. U samom naselju, uz more, nema panike i preostali gosti se ponašaju kao da se ništa ne događa. Slično je i u centru Crikvenice. U borbi s požarom vatrogascima pomaže lokalno stanovništvo, čak i poneki turist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:31