POJAČANA KUPOVINA NAMIRNICA

'POČETKOM SUBOTE BIO JE DODATAN PRITISAK NA TRGOVINE' Marić: 'Potrošnja danas ukupno povećana 41 posto u odnosu na isti dan lani'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2020. u 15:18

Zagreb, 311019.
Trg sv. Marka.
Premijer Andrej Plenkovic i ministri odlaze sa sastanka Kluba zastupnika HDZ-a koji se odrzao u Saboru RH te otisli na sjednicu Vlade RH.
Na fotografiji: Zdravko Maric. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Zdravko Marić

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da je u subotu, u odnosu na isti dan prošle godine, potrošnja u trgovinama bila ukupno povećana 41 posto.

"U odnosu na isti dan prošle godine, jučer je ukupno povećanje u odnosu na isti dan prošle godine bilo 41 posto", rekao je ministar u nedjelju novinarima nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Vladi.

Naglasio je kako je početkom subote bio "dodatni pritisak" na trgovine, ali da su se "prema kraju dana stvari dodatno stabilizirale".

"Pojedini trgovački lanci govorili su mi da je u prvom dijelu dana (potrošnja) bila blizu gotovo dvostrukog iznosa u odnosu na isti dan prošle godine, no prema kraju dana stvari se dodatno stabilizirale", rekao je ministar. 

Pohvalio je sve skladištare, vozače, blagajnice i blagajnike za posao koji odrađuju. "Svi koji smo išli u dućane uvjerili smo se da rade odličan posao", rekao je Marić navodeći da se u to i osobno uvjerio odlaskom u "svoj dućan".

"Kad sam sinoć otišao vidjeti situaciju u svom dućanu, ljudi koji su cijelu noć radili, punilo su police", rekao je ministar financija.

Izdvajamo