OŠ NIKOLE ANDRIĆA

POČINJE OBNOVA ZADNJE NEOBNOVLJENE VUKOVARSKE ŠKOLE 'Sredstva u proračunu su davno osigurana za taj projekt vrijedan 16 milijuna kuna'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2019. u 17:32

Vukovar, 140719. Vukovarski gradonacelnik Ivan Penava odrzao je konferenciju za medije zbog odluke Ustavnog suda o uporabi cirilice i srpskog jezika u Vukovaru. Foto: Vlado Ko s/ CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Ivan Penava

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u ponedjeljak, prvog dana nove školske godine, da za nekoliko dana počinje obnova vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, jedine neobnovljene škole u Vukovaru nakon Domovinskog rata, a novac za taj projekt, vrijedan 16 milijuna kuna, je osiguran.

Učenici OŠ Nikole Andrića, njih 211, već drugu godinu zbog loših uvjeta u matičnoj školi, nastavu pohađaju u vukovarskoj OŠ Antuna Bauera.

"Radovi bi trebali započeti za koji dan, a bit će gotovi za dvije godine. Natječaj je proveden još prije ljeta, ali budući se radi o projektu čiji će radovi trajati duže od godinu dana, čekalo se odobrenje Vlade i potpis ministrice kako bi radovi mogli započeti. Sredstva su davno osigurana u proračunu za taj projekt, vrijedan 16 milijuna kuna", kazao je Penava.

Dogovoreno je da u projektu sa po 10 posto sredstava sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a preostali novac osigurala bi država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kazao je kako bi projekt obnove OŠ Nikole Andrića krenuo još prije nekoliko mjeseci, i da je "bilo samo do potpisa ministrice jer su sredstva već rezervirana u državnom proračunu na stavci ministarstva". No, dodao je, na nekoliko mjeseci sve je odgođeno zbog formalnog odobrenja Vlade jer je riječ o višegodišnjem financiranju projekta.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka rekla je da učenici i nastavnici očekuju sa svakom novom školskom godinom da će nastavu započeti u svojoj školi. "Sve ovo dugo i predugo traje", dodala je.

Učenike OŠ Nikole Andrića vukovarski gradonačelnik Penava posjetio je u prigodi početka nove školske godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo