STRADAO U ŠUMI

'POČIVAJ U MIRU PRIJATELJU' Stipe Božić se dirljivom porukom oprostio od legendarnog slovenskog alpinista kojemu se divio cijeli svijet

 
Stipe Božić, Davo Karničar
 Jure Mišković / CROPIX, Profimedia

Nakon što je jučer stigla vijest o smrti poznatog slovenskog alpinista Dave Karničara, koji je poginuo jučer poslijepodne u nesreći u šumi blizu Jezerskog, od njega se na Facebooku oprostio i naš poznati alpinist Stipe Božić.

'One of my best friends, first man who has skied from the top of Mount Everest, Davo Karničar, has died in accident while cutting the trees in a forest near his home in Slovenia.

Rest in peace my friend.

Jedan od mojih najboljih prijatelja, prvi čovjek koji je skijao s vrha Mount Everesta, Davo Karničar, smrtno je stradao dok je sjekao stabla u šumi blizu svog doma u Sloveniji.

Počivaj u miru prijatelju', napisao je Božić na svom Facebook profilu.

Kako je jučer objavila policija, na 57-godišnjeg Karničara se prilikom sječe u privatnoj šumi srušilo veće stablo i na mjestu je umro. U šumi je bio sam, a mrtvoga su ga kasnije našli članovi obitelji i rodbina.

Karničar je bio svestrani sportaš i alpinist, instruktor skijanja i pripadnik gorske službe spašavanja, a u karijeri je imao skoro 2000 uspona na vrhove, među njima i one najviše.

Kao prvom čovjeku uspjelo mu je 2000. godine na skijama u dolinu odskijati s Mount Everesta, a prije pet godina sličan je podvig napravio i na Annapurni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:55