OBITELJSKO NASILJE

PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA PROTIV TOMAŠEVIĆA HDZ-ovog župana terete zbog nanošenja tjelesne ozljede supruzi, optužni prijedlog i zbog nelegalnog oružja

 
 ILUSTRACIJA / CROPIX

Alojz Tomašević, HDZ-ov požeško-slavonski župan ipak je dobio kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesne ozljede svojoj supruzi Mari, a PU požeško-slavonska priopćila je i da su mu oduzeli jedan pištolj za kojeg nije imao dozvolu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Napominjemo, da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana,“ stoji u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, Mara Tomašević prijavila je policiji da ju je suprug fizički i verbalno napao zbog čega je pregledana u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, gdje joj je dijagnosticiran podljev na nadlaktici. Župan je sljedećeg dana, nakon što ga policajci tijekom noći nisu pronašli, sam otišao u policijsku postaju gdje je ispitan. Tada je zaradio prekršajnu prijavu za verbalno nasilje, a sada i kaznenu za nanošenje tjelesnih ozljeda. On je sve do srijede navečer o cijelome događaju šutio, a onda se oglasio priopćenjem u kojem je, između ostaloga, naveo i sljedeće:

„U protekla dva dana o meni i o problema u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije, te se ovim putem želim očitovati o svemu... Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika. Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici,“ napisao je Tomašević, unatoč tome što je i ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić već ranije izjavio da su kod gospođe Tomašević dijagnosticirane lake tjelesne ozljede. Sada je to potvrdila i policija, koja je tako demantirala župana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:22