NAPUNIMO STOLOVE

PODIJELITE OVO I POKRENITE AKCIJU U SVOM MJESTU: SVRATITE DO GRADSKIH TRŽNICA I POMOZITE ONIMA KOJI NEMAJU Ne dajte da na Uskrs bude gladnih

 Tomislav Krišto/HANZA MEDIA / Tomislav Krišto/HANZA MEDIA

Svatko od nas bar je nekoliko puta u životu svjedočio tužnim prizorima na tržnici, kad pri kraju radnog vremena ljudi skupljaju hranu i njezine ostatke s pultova i poda. Takvi prizori inspirirali su članove inicijative Portal Dobrote koji u subotu radi novu hvalevrijednu akciju.

CROPIX
Ilustracija

Tijekom subote u razdoblju od 12 do 15 sati na zagrebačkoj tržnici Dolac pokraj prepoznatljive skulpture kumice Barice bit će postavljen štand s kutijom koja će nositi natpis 'Imaš hrane viška – ostavi, treba ti hrana – uzmi'. Ideja inicijative je da prodavači po završetku svog radnog vremena ostave višak svojih proizvoda, no moći će sudjelovati i svi zainteresirani građani koji žele pomoći.

Kupite li, primjerice, kilu jabuka, u kutiju možete ubaciti i samo jednu voćku. Nažalost, samo jedna jabuka mnogima predstavlja luksuz koji si ne mogu priuštiti.

Humanitarna akcija održavat će se sutra i sljedećim gradovima:

Gradska tržnica Kutina u vremenu od 11-12 sati

Glavna tržnica Osijek u vremenu od 11-13 sati

Tržnica Oroslavje u vremenu od 9-13 sati

Podijelite ovaj članak, odazovite se akciji i uljepšajte Uskrs sugrađanima koji se svakodnevno suočavaju s neimaštinom koja je mnogima od nas teško zamisliva.

Zagreb, 050516. 
Trznica Dolac.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:01