VLADAJUĆI PODIJELJENI

POGLED IZNUTRA Dio HDZ-ovaca za rekonstrukciju Vlade: 'Plenković stalno odugovlači'

 
 CROPIX

ZAGREB - Odlazak samo Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika za Agrokor, nije rješenje. Zajedno s njim treba otići i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić jer je ona odgovorna. Ramljak je njen čovjek - kažu neki HDZ-ovci s kojima smo u srijedu razgovarali o novonastaloj situaciji i Ramljakovoj ostavci.

Ima stav

- Poznajem Martinu Dalić, ona je žena koja, za razliku od nekih u Vladi, ima stav i kaže otvoreno što ima, ali sve ovo što se dogodilo je malo previše, zato mislim da i ona treba otići - komentirao je jedan istaknuti član HDZ-a i dodao da bi se problemi sada mogli i produbiti. Neki iz HDZ-a smatraju da je odmah trebala otići Dalić, a da je Ramljaka trebalo ostaviti do nagodbe.

- Bilo bi mi logičnije da se tako dogodilo. Bojim se da bi sada mogao biti ugrožen cijeli proces - smatra jedan od naših sugovornika. Ističe da su se neke odluke trebale donijeti puno ranije.

Kolebljivost

- U stranci vladaju nezadovoljstvo i zabrinutost. Najvećim problemom smatram kolebljivost premijera Andreja Plenkovića i njegovo nedonošenje odluka. To mnogima u stranci smeta. Kad se događaju ovako krupne stvari, potrebno je brzo reagirati i donositi odluke. Ne razumijem zašto Plenković sve prolongira i odugovlači, niti kakva mu je to taktika - komentira ovaj HDZ-ovac.

Više članova HDZ-a istaknulo nam je kako smatraju da je nužna rekonstrukcija Vlade.

- Smatram da se ovu situaciju oko Agrokora treba iskoristiti kako bi u Vladu došli neki novi ljudi koji neće biti opterećenje za stranku. Tu prije svega mislim da trebaju otići Dalić i ministar zdravstva Milan Kujundžić - kaže naš sugovornik. Drugi dodaje kako smatra da bi morala otići i ministrica Nada Murganić, pogotovo nakon niza afera koje su se dogodile u njezinu ministarstvu.

- U Vladi se nakupilo problema. A prošlo je vrijeme kad su se pojedinci mogli provući s aferama - kažu HDZ-ovci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:05