EKSTREMNA SITUACIJA

POGLEDAJTE AKCIJU RONILACA HGSS-a U NEMOGUĆIM UVJETIMA Spriječili urušavanje nasipa kod Tanca na Uni dok im je prijetilo pothlađivanje u ledenoj vodi

 
 YouTube: GSS Hrvatska

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) izvijestila je u ponedjeljak popodne da su ronioci u ekstremnim uvjetima spriječili urušavanje nasipa kod Tanca na Uni.

U gotovo nemogućim uvjetima, s vrlo niskom temperaturom vode od sedam stupnjeva i nikakvom vidljivosti, ronioci su više od dva sata proveli u vodi u kojoj im je prijetilo pothlađivanje kako bi na kritičnome mjestu na nasipu spriječili daljnje urušavanje, priopćio je HGSS.

Naime, nešto poslije 12 sati tri ronioca iz Karlovca uz jednog člana Kluba podvodnih aktivnosti Vodomara stigli su na mjesto zarona na nasip između Uštica i Tanca. Budući da se radilo o odronu i urušavanju ceste, bilo je potrebno ojačati nasip uz koji ide cesta. Ronioci su razvukli deset cerada dugih deset metara i širokih četiri metra sa strane nasipa izloženog vodi te su tako ojačali nasip i zaustavili prodiranje vode i moguće potpuno urušavanje ceste.

Nakon toga ronioci su se uputili kilometar dalje kako bi na još jednoj kritičnoj točki pripremili moguću sanaciju, navodi HGSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:46