RODNI KRAJ

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE KUJUNDŽIĆEVE VILE U IVANBEGOVINI Za dvoetažnu kuću s bazenom ministar je rekao: 'Kuća stoji tamo kao i prije 20 godina'

 
 Duje Klarić/CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić vlasnik je kuće u rodnoj Ivanbegovini koja prema podacima njegove imovinske kartice ima ravno 100 kvadrata i nikakvu okućnicu. Tvrdi da je kuću u Ivanbegovini, koja ima 100 četvornih metara stambene površine, završio 2005. godine te da je njezina vrijednost daleko ispod one koja se spominje u novinarskom tekstu novinarke Slobodne Dalmacije, jer se kvadrat zemlje može u tom kraju kupiti za jedan euro.

Drugačije podatke o kući u zemljičnim knjigama otkrila je novinarka Andrea Topić koju su jučer u Ivanbegovini napala četvorica muškaraca kada je došla istraživati imovinu Milana Kujundžića.

Prema njezinim podacima, u zemljišnim knjigama, pak, piše da je kuća velika 184 kvadrata. Parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Drugim riječima, Milan Kujundžić, uz sve ostale nekretninske afere u imovinskoj kartici zaboravio je spomenuti nemalo vlaško zemljište, dok je za kuću naveo skoro upola manju kvadraturu. Napisao je, također, da je njena vrijednost tek mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua.

Riječ je o dvoetažnoj luksuznoj vili, kako se može vidjeti na fotografijama. Obložena je finim kamenom i ima prostrani bazen u dvorištu. Njegovanim travnjakom, kovanom ogradom, modernim prozorima. Do nje se gradi još jedna nekretnina.

Evo što je još Kujundžić rekao o kući u rodnom mjestu.

- Kuća u Ivanbegovini stoji tamo kao i prije 20 godina, ista je, stambena površina je oko 100 kvadrata. Tamo možete kupiti zemlje koliko god hoćete, pa čak i zaj jedan euro po kvadratu, ali moje srce je tamo i mene vuče tamo.

- Sad ću vam reći o mojoj Ivanbegovini. Napušteno je mjesto, a jedan od razloga je taj što su partizani 1944. i 1945. ubili 46 momaka. I sada Beljak i Bernardić pozivaju: niste ih dovoljno ubili... Slušajte dalje, u promjeru od 500 metara, gledajte me u oči, 28 liječnika je iz toga sela u Hrvatskoj, Europi i Americi. Osuđujem incident, ali nemojte generalizirati hrvatska sela da ljudi ne vrijede.

- Neugodno bi bilo da je pogreška u sadržajnom smislu. Iste kuće na istom mjestu, s istim kreditima, a jesam li napisao 2 kvadrata više ili manje, tamo su... Kuća uistinu ima 100 kvadrata stambene površine a moj je grijeh gdje nisam normotehnički dobro ispunio. Ubuduće ću angažirati nekog stručnjaka iz svijeta financija... poručio je Kujundžić.

Pogledajte fotogaleriju i procijenite sami govori li Milan Kujundžić istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:46