AFERA NEKRETNINE

POGLEDAJTE KAKO JE KRSTIČEVIĆ OBJASNIO NELOGIČNOSTI U IMOVINSKOJ KARTICI 'Napisao sam da je vikendica. Koliko vrijedi? Iskreno ne znam'

 
 CROPIX, jutarnji list

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u imovinskoj je kartici smanjio vrijednost i površinu obiteljske kuće u Žaboriću pored Šibenika. On je naime, kada je prije četiri godine, točnije 19. siječnja 2016., kada je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna, što bi, preračunato u eure po tadašnjem tečaju, iznosilo 83.333 eura.

Krstičević navodi i da vikendica ima površinu 120 metara četvornih. No, iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da je njegova supruga Sanja vlasnica 182 kvadrata više nego što je upisano u imovinskoj kartici.

On je danas Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa dostavio novu imovinsku karticu, ali ju je i povukao, zbog dodatne dorade.

Ministar je danas u Zadru, prije održavanja komemoracije za pilote poginule u padu vojnog zrakoplova, objasnio što se točno dogodilo prilikom popunjavanja imovinske kartice.

- Prije svega, popunio sam tu karticu 2015. prvi put, sinoć sam ju ažurirao. Pisalo je u kartici da sam saborski zastupnik, a nisam, nego sam ministar obrane. Što se tiče svega onoga što imam, sve sam objavio 2015. godine. Po ničemu nisam oštetio državu, poručio je Krstičević.

Potom je objasnio kako je došlo do pogreške.

- Što se tiče kuće u Žaboriću, kada sam popunjavao karticu piše tip nekretnine, ja kažem vikendica. Vidimo sada u posjedovnom listu da je kuća s okućnicom. Kada je pisalo površina ja napišem 120 stambene površine. Vidimo sada da nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice i to je gola istina, precizirao je Krstičević.

Potom je podsjetio na ranije tvrdnje da je kuća kupljena 2004. godine, a izgrađena je 1982. te da su poznati ljudi od kojih je kuću kupio. Iznio je podatak da je u kupoprodajnom ugovoru stajalo 160.000 eura te da je plaćen porez državi za 302 kvadrata, kuću s okućnicom.

- Kad sam upisivao imovinsku karticu, nakon 12 godina, u tom trenutku ja sam to procijenio, nisam se tada vezao za ovaj dio kupoprodajnog ugovora, jer u imovinskoj kartici piše približna imovinska vrijednost. Stavio sam 83.000 eura, rekao je Krstičević.

Kuća ministra Krstičevića u Žaboriću

- Ja sam to tako stavio, nisam nikoga angažirao, nisam vodio računa o tome. Ja iskreno ne znam koliko ona vrijedi. Koliko ona vrijedi? Ja iskreno ne znam. Ako bih ju prodavao, a nemam namjeru, bih li dobio 160, bih li dobio 85... Mogao sam staviti i taj iznos, mogao sam staviti i 200 ili 500.000 eura', rekao je Krstičević, zaključio je Krstičević.

Na pitanje novinara o tome što je sinoć točno ispravio u svojoj imovinskoj kartici, Krstičević odgovara:

'Sinoć sam ispravio u varijanti da nije vikendica nego da je kuća s okućnicom, i ovdje sam ispravio da nije 120 stambene površine, nego s okućnicom ukupno 302 kvadrata', rekao je.

Podaci iz imovinske kartice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:56