BITKA ZA SDP

POGLEDAJTE KONAČNI REZULTAT: POBJEDNIK JE - ZORAN MILANOVIĆ 'Hvala vam. Nema predaje, nema prevare; MRSIĆ 'Izabrali smo čovjeka koji će nas povesti u nove pobjede'

 Goran Mehkek / EPH

U SDP-u su u 18 sati zatvorena birališta na izborima za predsjednika stranke za naredne četiri godine i pri kraju je prebrojavanje glasova. Prema prvim i još uvijek neslužbenim informacijama, ovo su konačni rezultati - Zoran Milanović dobio je 12.577 glasova, a Zlatko Komadina 8344!

Dakle, pobjednik izbora, prema neslužbenim rezultatima, je Zoran Milanović! Potvrdu te informacije dobili smo i u stožeru Zlatka Komadine, koji navode da je ključ Milanovićeve pobjede trijumf u Zagrebu i Splitu. U Milanovićevom stožeru također tvrde da će SDP i dalje imati istog predsjednika i navode da je omjer glasova oko 60:40 u postocima za Milanovića

Potvrđuju to i podaci s birališta: u Zagrebu jue Milanović dobio 1783 glasa, a Komadina 1588 glasova. Težak poraz Komadina je doživio u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Milanović čak 1533 glasa, Komadina tek 696. U Krapinsko-zagorskoj županiji još jedna uvjerljiva pobjeda novog/starog šefa: dobio je 530 glasova, a Komadina 115.

Komadina je, prema prvim neslužbenim informacijama, dobio više glasova u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji te Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zanimljivi su podaci baš za Rijeku - od oko 800-900 članova SDP-a u tom gradu na birališta ih je izašlo manje od pola, njih 212 bilo je za Komadinu, a 147 za Milanovića. Zanimljiv je i podatak, ako je točan, da je u Istri Milanović pobijedio s velikih 100 glasova prednosti...

Zoran Milanović zahvalio je na Facebooku članovima SDP-a: - Nema prevare, nema predaje. Hvala vam svima, objavio je Milanović. Da će Milanović i u naredne četiri godine voditi stranku na društvenim je mrežama objavio i Mirando Mrsić: - Drage moje SDP-ovke i SDP-ovci, ponovno smo pokazali koliko smo velika, jaka i napredna stranka. Izabrali smo naš smjer, izabrali smo Zorana Milanovića, izabrali smo predsjednika koji će nas sve zajedno povesti u nove pobjede. Nakon Konvencije za dva tjedna, jedinstveno moramo uprijeti kako bismo na izborima koji dolaze građankama i građanima Hrvatske ponudili viziju i put u bolju budućnost, napisao je Mrsić.

Zoran Milanović izjavio je kako se varaju oni koji misle da je žestoka unutarstranačka kampanja naštetila stranci: - Bila je fer, žestoka utakmica, međutim, tko god misli da je ovo oslabilo SDP, grdno se vara, izjavio je Milanović pred novinarima i članovima SDP-a koji su ga u središnjici stranke u Zagrebu dočekali s oduševljenjem. Milanović je uvjeren da je izborima za stranačkog predsjednika SDP pokazao da je moderna, progresivna i otporna europska stranka koja zastupa univerzalne, ali i tradicionalne vrijednosti.

- Podijelili se nismo jer kod nas, kada su vrijednosti i politike u pitanju, razlike ima jako malo. Ima ih, ali jako malo. Mi nismo monolit, koji se, kada ga udariš nečim tvrdim, pretvori u prah. Mi smo stijena, dalmatinska, primorska, možeš otkinuti komadić, ali ostaje ono zdravo i jako, kazao je Milanović te dodao kako su unutarstranački izbori bili 'samo održavanje mišićnog i mentalnog tonusa za borbu za vlast u Hrvatskoj, ali poštenu, demokratsku vlast kako bi se vratili tamo gdje smo ostavili 'Hrvatsku koja raste'.

Zajedno s Milanovićem pred novinare i članove je izišao i njegov protukandidat Zlatko Komadina, koji mu je čestitao na pobjedi, ponovivši kako su u kampanji bila dva kandidata, ali samo jedan SDP. 'Žao mi je što članice i članovi nisu izabrali promjene, ali njihova se volja mora poštovati", kazao je Komadina i dodao kako je Milanović izbore dobio pošteno. Iako je tako bilo najavljeno, Središnja izborna komisija još nije objavila privremene neslužbene rezultate izbora za predsjednika SDP-a, na kojima su pravo glasa imali svi članovi stranke, a po neslužbenim informacijama odazvalo ih se nešto više od polovice.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:53