DRAMATIČNE SCENE

POGLEDAJTE NEVIĐENU DRAMU NAKON IZRICANJA PRESUDE PRALJKU! Svi su u šoku gledali dok je pio nepoznatu tekućinu, prije toga je poslao jasnu poruku

 
 HRT sreenshot

Haaški sud je prekinuo izricanje presude šestorici lidera Herceg-Bosne nakon što je sud potvrdio presudu od 20 godina generalu Slobodanu Praljku.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, osuđujem i s prijezirom odbijam takvu presudu", uzrujano je rekao Praljak, što se čulo i u TV prijenosu, iako mu je bio isključen mikrofon. Istovremeno je izvadio malu posudicu iz džepa i iz nje nešto popio.

Nakon što je sjeo, sud je nastavio s izricanjem presude Milivoju Petkoviću. No, nakon dvadesetak sekundi Petković se okreće, a u pozadini se čuje Praljak kako kaže "Ovo je otrov koji sam popio". Odvjetnica Slobodana Praljka je potom predsjedavajućem sucu rekla da je "njezin klijent rekao da je jutros popio otrov".

Suci su nekoliko minuta kasnije prekinuli izricanje presude. I oni koji su izricanje presude pratili iz prostora za publiku, odvojeni debelim staklom od sudnice, nisu vidjeli što se točno dogodilo jer su Praljka ubrzo okružili drugi sudionici, a zavjesa je spuštena.

Iz izvora bliskih sudu i od očevidaca u sudnici doznaje se da se radi o tekućini nepoznata sastava, a po odluci suda bočica se sada na smije iznijeti iz sudnice. Praljku je pozvana liječnička pomoć.

Ubrzo je pred sudnicu tigla Hitna pomoć.

Slobodan Praljak vrlo je emotivno i s ogromnom energijom sudjelovao u suđenju, inzistirao da se sam brani i intenzivno se trudio da sucima razjasni teško razumljive okolnosti u ratnom kaosu u BiH. Često je isticao da mu nije cilj obraniti sebe, nego Hrvatsku. Radi obrane izdao je niz knjiga s kopijama originalnih ratnih dokumenata koji bacaju drugačije svjetlo na rat u BiH i ulogu Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:59