UOČI IZBORA

POGLEDAJTE PORUKU KOJA KRUŽI MEĐU STRANAČKOM MLADEŽI HDZ-a 'Ako to ne napravite, bit ćete uskraćeni za putovanja, posjete Bruxellesu...'

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Naputak iz vrha HDZ-a da se svi maksimalno moraju angažirati oko predsjedničkih izbora u stranci se, čini se, već počeo primjenjivati, i to uz malo prijetnji.

Naime, u poruci koja ovih dana kruži po HDZ-ovim kuloarima, a koja je, navodno, upućena članovima Mladeži, stoji da će onima koji se ne angažiraju dovoljno u internetskim aktivnostima biti uskraćena putovanja na seminare, odlazak na političku akademiju, posjeti Bruxellesu... Također su im navedeni zadaci koje moraju obavljati.

"Dragi svi, nažalost dio vas nije dovoljno angažiran u internetskim aktivnostima, a to je ključan dio kampanje u kojem ne stojimo dobro. Primijetili smo da dio vas ne prosljeđuje linkove dalje u grupe svih razina. Dakle, kada dobijete link za glasovanje/komentar/like, znači da to šaljete na niže, u sve grupe u vašoj županiji, na samo u WhatsApp grupu vašeg županijskog", stoji u poruci, u kojoj se dodaje kako će se i provjeravati jesu li to i učinili.

"Sljedeći put kad se tako nešto pošalje provjerit ćemo na uzorku jeste li proslijedili na niže, a isto tako nije dosta proslijediti, nego tražiti povratnu informaciju da stave 'like' u grupu po izvršenju. Organizacije koje u provjeri pokažu da ne izvršavaju zadatke, odnosno da im je teško i udariti par tipki bit će jednako tretirane i njihovim članovima uskratit će se sve ono što se nudi poput putovanja na seminare/edukacije/odlazak na političku akademiju/stažiranje i posjeti članova Bruxellesu i tako dalje. Dio članova zaista poteže i nećemo dopustiti da drugi svojim neradom iskazuju nepoštovanje prema njima", navedeno je u poruci.

Nekoliko članova HDZ-a potvrdilo nam je da su poruku vidjeli, ali da je oni sami nisu dobili.

- To je, koliko sam čuo, upućeno mlađim članovima stranke po županijama. Ali, smiješno je kako se zapravo tretira ljude, kao da smo djeca pa će nam podijeliti bombone ako budemo dobri - komentirao je jedan od naših sugovornika. Dodaje kako su i na ranijim izborima dobivali i odrađivali slične zadatke, ali da ih se nije omalovažavalo.

HDZ-ovci su, kako su nam rekli, uvjereni kako tom akcijom koordinira Mario Kapulica, savjetnik Andreja Plenkovića u HDZ-u i šef zajednice utemeljitelja. No, oni iz bližeg kruga nekadašnjeg šefa Mladeži HDZ-a Marija Kapulice kažu kako on s tim nema veze te da ne znaju tko šalje takve poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:53