OSVJEŽEN IZGLED

POGLEDAJTE REDIZAJNIRANI ŠATOR BRANITELJA U SAVSKOJ Glogoški: Maknuli smo stare transparente, ali vratit ćemo ih...

Goran Mehkek / CROPIX

Dok u svojem uredu ministar branitelja Predrag Matić na ploči broji i zaokružuje dane do kraja svog mandata, tvrdeći kako mu ne pada na pamet da ikad više ima posla s braniteljskim sektorom, branitelji ispred njegova ureda odlučili su redizajnirati izgled prosvjednog šatora.

CROPIX

Prijašnji izgled. Foto: CROPIX

Na mjestu transparenta “Oba su pala, u 2015. oba će pasti” jučer su uskrsnuli novo-stari “100 posto za Hrvatsku”. No, to nije znak nikakvih značajnih promjena, tvrdi Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Goran Mehkek / CROPIX

Novi izgled. FOTO: Goran Mehkek / CROPIX

- Odlučili smo ofarbati šator i zato smo maknuli stare transparente. Danas ne radimo, ali ne brinite se, sve stare transparente ćemo vratiti. To je naša stvar zašto to radimo - kratko je izjavio Glogoški. U 250 dana, odnosno od kada su branitelji odlučili logorovati ispred Ministarstva branitelja sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a jedan od ultimativnih je smjena ministra Matića, u Savsku 66 dopremale su se plinske boce, kuhala i zalihe hrane, napokon su održana i dva sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem.

No, i dalje na relaciji Vlada - branitelji vlada status quo. Dapače, pregovori su prekinuti, a po svemu sudeći, pao je u vodu i načelni prijedlog o formiranju radnih skupina u kojima bi sjedili predstavnici Ministarstva branitelja i sami branitelji - prosvjednici. Đuro Glogoški ga je dan nakon nazvao greškom.

Izdvajamo