SUKOB U SABORNICI

POGLEDAJTE SNIMKU INCIDENTA IZMEĐU PLENKOVIĆA I GRMOJE Premijer opisao svoju verziju događaja: 'To vam je Most, sada jasno vidite tko su i što su'

 
 HRT screenshot

Andrej Plenković odbacio je tvrdnje Nikole Grmoje da je krenuo na njega kako bi se fizički obračunao. Premijer je rekao da je samo krenuo prema njemu kako bi ga upitao 'na koga je mislio kada je spomenuo veleizdajnika', međutim, prema riječima Plenkovića, Grmoja je nakon toga izašao iz Sabora.

U izjavi na kraju ludog dana u Saboru Plenković je optužio zastupnike Mosta da huškaju i lažu i da su danas prešli granicu.

- Dio zastupnika, a tu mislim na zastupnike Mosta, unose teme koje nisu dio Izvješća o sastancima Europskog vijeća i govor mržnje. I danas najteže klevetničke optužbe Grmoje prema potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih poslova, i nakon toga meni za veleizdaju. Kad netko u Saboru kaže da sustavno radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo. S ovime je prijeđena granica onoga što je normalno u Hrvatskom saboru - rekao je Plenković ponovivši da nekoliko mostovaca konstantno u Saboru iznose brojne uvrede, difamacije i klevete u Saboru.

- Znali smo svi i ranije kako funkcionira Most, ali kada dođu s optužbama da ja i ministrica radimo za neke druge države, to je ipak previše. Zato sam mu rekao da su komentari jadni - rekao je Plenković koji je rekao kako neće dopustiti da ga netko zove veleizdajnikom.

- To ne dolazi u obzir, to nije normalno. Ali, to vam je Most, vidite jasno tko su i što su...

Plenković je i kratko prokomentirao incident u kojem je ministar Damir Krstičević bacio maketu koju mu je 'poklonio' Franko Vidović.

- U današnje vrijeme društvenih mreža imamo zastupnike koje koriste razne metode da pokažu biračkom tijelu da postoje. Na kraju sam i ja dobio maketu, ali aviona F-14. Vidite, nisu uspjeli kupiti ni pravi model... Mislio sam da je to za moga sina od četiri godine, ali se koristi ljepilo i modelarstvo, a to je za djecu od deset godina - našalio se premijer.

Na kraju je Plenković upitan hoće li nakon ovog ludog dana mirno spavati.

- Ovo je saborska rasprava i dobro je da imamo živahnije i dinamičnije tonove, ali važno je da klevetničke izjave ne smiju proći.

HRT je u međuvremenu u sklopu svojeg izvještaja o današnjem kaosu u Saboru objavio i snimku incidenta između Plenkovića i Grmoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:54