OBRAČUN S KORUPCIJOM

Pohapšen dio bivše Uprave HAC-a i jedan od vlasnika Skladgradnje

 Andrija Lučić/CROPIX

ZAGREB - U ranim jutarnjim satima uhićeno je pet članova uprave Hrvatskih autocesta, i jedan od vlasnika tvrtke Skladgradnja iz Splita, pod sumnjom da su u poslu bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok oštetili državni proračun za 21 milijuna kuna.

Uhićeni su Jurica Prskalo bivši predsjednik uprave, Mario Lovrinčević bivši član uprave HACa, Goran Legac direktor sektora građenja u HAC-u, Željko Kandžija glavni inžinjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok, te Slaven Žužul vlasnik tvrtke Skladgradnja-grupa.

Kako doznajemo, policija obavlja pretrage u stanovima uhićenih , te izuzima njighova računala i poslovnu dokumentaciju. Tereti ih se da su počinili kaznena djela iz čl.337. st. 4 - zloporabe položaja i ovlasti radi pribavljanja znatne financijske koristi. Šteta nastala ugovorom sa Skladgradnjom iznosi 21 milijun kuna.

Jutarnji list je prvi objavio dokumentaciju koja je prethodila istrazi o Skladgradnji, a iz koje je vidljivo da je HAC toj tvrtki za usluge bojanja tunela isplatio iznos šest puta veći od tržišne cijene koju su nudili drugi ponuđači.

Očekuje se da tijekom današnjeg dana uhićeni budu privedeni istražnim sucima u Zagrebu i Splitu.

Kako doznajemo iz policije i Državnog odvjetništva, riječ je samo o jednom dijelu istrage o korupciji i kriminalu u javnom poduzeću Hrvatskih autocesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:07