PITANJA SIGURNOSTI

POJAČANJE NA PRISAVLJU General Laušić novi je savjetnik šefa HRT-a Gorana Radmana

Za sve morate pitati na HRT-u, nisam ovlašten davati informacije, kaže Laušić
Zagreb, 210912.Na Zupanijskom sudu u Zagrebu danas je nastavljeno sudjenje u slucaju Kerestinec, gdje je u svojstvu svjedoka svjedocio Mte Lausic.Na fotgrafiji: Mate Lausic dolazi na Zupanijski sud u Zagrebu.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Genaral pukovnik i bivši načelnik Uprave vojne policije Mate Laušić, kako doznajemo, surađivat će s HRT-om.

Ravnatelj HRT-a Goran Radman angažirao je Laušića kao savjetnika.

Iako je prva informacija glasila kako je Laušić angažiran kao konzultant za izradu studije isplativosti outsourcinga službe sigurnosti, s HRT-a su na naš upit potvrdili da će Laušić raditi za njih, ali na drugim poslovima.

“HRT je angažirao tvrtku MBOS savjetovanje, u čijem je savjetničkom timu i Mate Laušić, za usluge savjetovanja po pitanju organizacije modela sustava poslovne sigurnosti HRT-a. Stručni tim MBOS savjetovanja radio je na aktivnostima definiranja optimalnog koncepta sustava zaštite u svim objektima HRT-a i pružanja stručnih savjeta i opservacija vezanih uz isti, a savjetnici ujedno pružaju svoju stručnu podršku vezano uz organizaciju strukture poslova zaštite i sigurnosti.

Izrada studije isplativosti outsourcinga službe sigurnosti nije predmet angažmana MBOS savjetovanja niti je takva studija produkt istog”, stoji u odgovoru koji smo dobili s HRT-a.

Laušić jučer nije želio detaljnije govoriti o suradnji s HRT-om.

- Za sve morate pitati na HRT-u. Nisam ovlašten za davanje informacija - rekao nam je kratko Laušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:55