ČUO SE S OREPIĆEM

POKUŠAJ ATENTATA NA PREDSJEDNIKA HND-a Saša Leković se vratio u Hrvatsku, donio je sumnjive šarafe, policija otvorila istragu

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Kriminalistička policija počela je provoditi izvide o navodima predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića kako su mu nepoznate osobe prepilile vijke na kotaču automobila, zbog čega je službeno putujući u Srbiju skoro doživio prometnu nesreću.

Iz MUP-a su dan ranije, u petak, već rekli kako su, premda Leković policiji tada još nije ništa službeno prijavio, na osnovi posta koji je objavio na svojem Facebook profilu, sami započeli kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za navedeni događaj. Sam Leković se, pak, jučer vratio u Hrvatsku, a kada smo ga nazvali nalazio se u Okučanima.

“Čim večeras stignem u Zagreb odmah ću se javiti policiji. Mehaničar mi je dao i te šarafe za koje sumnjam da su bili prepiljeni, pa ću i to predati”, rekao nam je jučer Leković. Potvrdio nam je i ranije navode kako ga je nazvao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, te će se ubrzo naći i s njim.

Ugrožen život

Leković je u petak na Facebooku objavio kako sumnja da mu je netko pokušao ugroziti život, prepilivši šarafe na prednjem desnom kotaču automobila, te da je samo pukom srećom izbjegao teške posljedice. Leković je napisao da mu je automobil, neposredno nakon što je ušao u Srbiju, počeo krivudati po cesti te da se zaustavio i pozvao vučnu službu.

“Odvukli su me do prvog ozbiljnog automehaničara koji je obećao da će auto pregledati i ustanoviti uzrok kvara. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. Pokupio sam zavrtnje tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom”, napisao je Leković.

Brza reakcija

Vijest o mogućem pokušaj atentata na predsjednika hrvatske novinarske strukovne udruge jučer je izazvala veliki odjek u zemlji, a zbog nje je bila prekinuta i sjednica Sabora. U izjavama za medijske kuće u petak, Leković je upozorio da su u posljednje vrijeme učestale prijetnje smrću nizu novinara, a da je proteklog tjedna prijetnje zaprimila i ravnateljica Hine Branka Gabrijela Valentić te urednik portala Forum.tm, Goran Borković.

“Ako ikakve koristi bude iz svega toga, bilo bi dobro da svi u javnosti shvate da loše čine ne samo ako šire mržnju i netoleranciju, nego i ako to ignoriraju”, rekao je Leković za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:06