DRUGI ROĐENDAN

POKUŠAJ UBOJSTVA PREDSJEDNIKA HND-a? Leković: 'Automobil mi je na autoputu potpuno poludio, poslije mi je mehaničar objasnio da to nije bilo slučajno'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.10.2016. u 12:09

Zagreb, 090816.
Perkoviceva ulica, Novinarski dom. Press konferencija pod nazivom Integritet medija i novinara u Hrvatskoj. Konferenciju je vodio Sasa Lekovic predsjednik HND-a.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković objavio je na Facebooku kako jučerašnji dan smatra drugim rođendanom. Kako tvrdi Leković, a i njegov automehaničar, nepoznata je osoba prepilila šarafe na desnom prednjem kotaču njegovog automobila.

"Znate da sam ja dosadan tip koji na FB-u postavlja samo postove u vezi sa novinarstvom i medijima te ponekad neku mjuzu. No, ovo je zanimljivo i mislim da je zaslužilo da bude objavljeno. Just in case. Danas poslije podne nasred autoputa auto mi je „poludio“. Počeo se tresti a potom krivudati.

Uspio sam ga zaustaviti u zaustavnoj traci i shvatio da mi je prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična „maska“ izvaljena iz ležišta. Kako je auto star prva misao bila je da je to uzrok. No, kako imam odličnog auto mehaničara koji mi „radi“ aute već gotovo 25 godina a auto je bio na tehničkom i registraciji prije dvadesetak dana ništa mi zapravo nije bilo jasno.

Odšlepali su me do prvog ozbiljnog auto mehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je prije moguće. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja/šarafa na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. (Naime, pokupio sam zavrtnje/šarafe, tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom).

Nije prvi puta da se netko „igra“ zavrtnjima/šarafima na kotačima mojega auta. Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno „drnda“ pa ne primijetim odmah promjenu.

To je inače jedna od češćih metoda „opstrukcije“. S obzirom da današnji dan mogu računati kao „rezervni“ rođendan evo i „rođendanske“pjesme „majstorima“", napisao je na Leković na Facebooku te prigodno stavio i link na hit Rolling Stonesa "You Can't Allways Get What You Want".

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo