IZNENAĐENJE

POLA METRA SNIJEGA NA VISU! Veliki snježni zapusi na južnom hrvatskom otoku izazvali poteškoće u prometu, mećava i na Korčuli

S lijeve strane otok Vis, s desne Korčula
 Anđela Šćepanović / čitateljica Slobodne Dalmacije / Hanza Media

Na otoku Visu po drugi put ove godine, u ponedjeljak je pao snijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je 5. siječnja snijeg zabijelio tek najviši vrh na otoku Visu, brdo Hum (587 metara) i zadržao se tek dan-dva, ovoga je puta (u nižim predjelima kiša i susnježica) počeo padati rano ujutro na širem području otoka Visu, više na „komiškoj“ strani i do 13 sati na Humu ga je, zahvaljujući jakom vjetru koji je stvarao zapuhe, bilo i do pola metra, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, najviše problema snijeg je stvarao vozačima na prijevoju sv. Mihovil gdje se zadržavao na cesti, pa su djelatnici tvrtke Županijske ceste cestu posipali solju, a također su uredovali i na dijelu stare ceste u blizini odlagališta otpada Šćeće.

Nešto prije 15 sati snijeg je počeo padati i na Braču te zabijelio dijelove otoka, a posebno se 'uhvatio' u Nerežišćima.

Snijeg zabijelio više predjele otoka Korčule

Snijeg na Korčuli i dalje pada, a cesta za Korčulu preko predjela Dubovo zatvorena je zbog nanosa, izvijestio je u ponedjeljak poslijepodne načelnik općine Blato Ante Šeparović.

U telefonskom razgovoru za Hinu, Šeparović je izvijestio da je na Korčuli temperatura oko dva stupnja iznad ništice te da se na svim višim predjelima otoka stvorilo oko desetak centimetara bijelog pokrivača, no da je većina cesta i dalje prohodna.

"Prema mojim informacijama, cesta za Korčulu preko predjela Dubovo zatvorena je zbog snijega te se prolazi cestom uz more od Čare do Pupnata pa dalje prema Korčuli. Ceste koje su na nižoj nadmorskoj visini su prohodne", rekao je Šeparović te dodao kako cestarske službe čiste samo glavne prometnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:30