EKSKLUZIVNO

Policija u Poliklinici za djecu: Ravnateljica prijavila Buljan Flander zbog nestanka dokumenata

V. d. ravnateljice Vanja Slijepčević Saftić prijavila je policiji mogući nestanak određenih dokumenata, istraga je u tijeku
Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordana Buljan Flander
 Nenad Dugi/Cropix

U Poliklinici za djecu Grada Zagreba jutros je, kako neslužbeno saznajemo, intervenirala policija zbog sumnje da se iz prostorija Poliklinike iznosi dokumentacija vezana za poslovanje te ustanove u mandatu bivše ravnateljice dr. Gordane Buljan Flander.

Kako saznajemo, v.d. ravnateljica Vanja Slijepčević Saftić, nekadašnja zamjenica Buljan Flander, koja će tu dužnost obavljati do izbora nove ravnateljice ili ravnatelja, posumnjala je u nestanak određenih dokumenata o čemu je izvijestila policiju, koja će pak u narednim danima utvrđivati nedostaje li dio dokumentacije, je li je i tko iznosio iz ustanove, po čijem je nalogu to radio te o kakvim se dokumentima radi.

Kako saznajemo, nije riječ o stručnim nalazima, o čijoj se utemeljenosti mnogo pisalo posljednjih tjedana, već o dokumentaciji vezanoj za poslovanje i financije Poliklinike.

Podsjetimo, vjerojatno najpoznatija hrvatska psihologinja Gordana Buljan Flander podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike, na čijem je čelu od njezina osnutka 2002. godine, nakon što je od suda ishodila privremenu zabranu portalu H-Alter da do daljnjega piše bilo što o njoj osobno ili o Poliklinici za djecu, što je okarakterizirano kao nezapamćeni napad na medijske slobode. Tome je prethodila serija članaka novinarke Jelene Jindre objavljenih na tom portalu, u kojima je, temeljem iskaza majki, dovodila u pitanje stručnost nalaza i stručnih mišljenja o roditeljskim kompetencijama koji su dolazili iz Poliklinike za djecu. Manjim dijelom u pitanje je doveden i način trošenja novaca Poliklinike.

Nakon sporne sudske zabrane i žestoke osude takvog poteza, Buljan Flander je podnijela ostavku. No, kako saznajemo, nije dala ni dobila otkaz - ona je i dalje zaposlenica Poliklinike i ima pravo ostati u toj ustanovi na radnom mjestu psihologinje.

Natječaj za novu ravnateljicu ili ravnatelja Poliklinike najvjerojatnije će biti raspisan sljedeći tjedan.

'Buljan Flander ne radi ništa protivno zakonu'

Nakon objave teksta stigla je i reakcija odvjetnica Željke Pokupec i dr. sc. Sandre Marković, specijalistica iz oblasti ustavnog prava, koje zastupaju Gordanu Buljan Flander.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Kao odvjetnice prof. dr. sc. Buljan Flander smatramo potrebnim istaknuti da su napadi putem medija sada ozbiljno ugrozili osobni i pravni integritet naše klijentice te prenosimo odlučno negiranje naše klijentice da je ikada radila protivno interesima svojih klijenata i institucije čiji je položaj u stručnom miljeu podigla na nesporno zavidan nivo.

Naša klijentica niti sada ne radi ništa protivno zakonu te nikada nije iznosila bilo kakvu službenu dokumentaciju, pa tako niti onu iz područja financija Poliklinike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:51