MJERE OGRANIČENJA

POLICIJA NADZIRALA ŠETAČE NA BAČVICAMA, MEĐU NJIMA I NOVINARKU 'Čovjeka koji nam je htio pomoći bacili su na tlo dok je zapomagao: Tamo mi je dite!'

 

Iz PU splitsko-dalmatinske su u nedjelju ujutro na Bačvicama izgleda "muku mučili" sa šetačima, a pogotovo sa ženskim pobunjenicama.

Kako su informirali javnost, oko 11.35 sati dok su policijski službenici nadzirali provedbu Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, gdje se na ograničenom prostoru okupio veći broj građana suprotno navedenoj Odluci, dvije ženske osobe odbijale su upute policijskih službenika, piše Slobodna Dalmacija.

Započele su s narušavanjem javnog reda i mira vikom i galamom pozivajući druge građane da se ne pridržavaju uputa i zapovijedi policije, u čemu im se priključio još jedan muškarac, stoji u priopćenju.

Tri osobe su dovedene u službene prostorije i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Jedna od šetačica bila je novinarka Slobodna Dalmacija Silvana Uzinić koja je prepričala, kako je rekla, incident kojima su ona i njena prijateljica svjedočile na Bačvicama u nedjelju ujutro istvrdivši da je od ruke zakona na podu završio prolaznik koji im je priskočio u pomoć.

- Prijateljica i ja smo išle pored hotela Park misleći napraviti đir, policajac u civilu nas je zastavio i rekao da ne možemo dalje. Kazao je da idemo nazad i rekao da ne možemo u šetnju na Bačvice. Odgovorila sam da ne idemo na Bačvice i da idemo šetati. On je rekao da ne možemo na mjesta masovnog okupljanja, ja kažem da se ne mislimo okupljati. Tada je on zatražio osobnu kartu uz podizanje glasa. Pridružuje mu se kolega, pokazujemo osobne. Prijeti nam kaznom od 8000 kuna. Moguće je da sam ja tada podigla glas pitajući na osnovu čega - prepričava Silvana Uzinić.

- Za to vrijeme je moja prijateljica Branka Karninčić to htjela snimiti mobitelom jer su počeli biti grubi, ali su je natjerali da snimku izbriše. Uhvatili su je za ruku, a na to je reagirao jedan čovjek pitajući: Što radite? Onda je skočio policajac: Što se ti miješaš, tko si ti? Daj osobnu! Srušio ga je na pod i držao u klinču. Čovjek je vikao: Tamo mi je dite! Mare, Mare! izašli su susjedi i vikali policiji: Jeste li vi normalni!. Mi se nismo smjele pomaknuti jer su nam tako naredili uz riječi da nas vode u postaju u postaju što su i napravili - još uvijek uznemirena ispričala je Silvana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:10