POTRAGA ZA KRIJUMČAROM

POLICIJA NUDI 5.000 EURA ZA INFORMACIJE O JEDNOM OD NAJTRAŽENIJIH BJEGUNACA U EUROPI Ako znate nešto o ovom čovjeku, javite MUP-u

 Screenshot / Eumostwanted

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u srijedu na svojim internetskim stranicama da je hrvatska policija osigurale novčana sredstva u iznosu od 5 tisuća eura za informaciju koja može dovesti do lociranja i uhićenja Darjana Ješovnika koji se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca u Europi.

Darjan Ješovnik (31) optužen je u slučaju krijumčarenja 338 kilograma kokaina koje se povezivalo s narkobosom Darkom Šarićem. Premda se radi o slovenskom državljaninu, rođenom u crnogorskim Pljevljima, rodnome mjestu narkobosa Šarića, na tjeralici se našao kao jedan od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik, usmjerenoj upravo protiv Šarića i njegova kartela.

MUP piše da RH traži Ješovnika zbog teškog kaznenog djela, a novčana sredstva u iznosu od 5 tisuća eura bit će isplaćena davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i uhićenja Darjana Ješovnika.

Ješovnik se nalazi u bijegu od 2011. godine, a sumnjiči ga se da je bio dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španjolskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj. Većina članova zločinačkog udruženja uhićena je u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije.

‘Pozivamo građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju da nam dojave putem profila traženog bjegunca. Dojaviti se može i anonimno, a svaka informacija je dragocjena.

Ukoliko dođe do uhićenja bjegunca, iznos novčane nagrade bit će isplaćen izravno davatelju obavijesti, a sukladno važećim pravnim propisima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske’, stoji na stranicama MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44