BUKTINJA

POLICIJA OTKRILA UZROK VELIKOG POŽARA NA ZRĆU Najvjerojatnije je riječ o odbačenom opušku: 'Još ne znamo je li vatra izazvana namjerno'

 
Požar u blizini plaže Zrće
 Jure Mišković / CROPIX

Policija je uz pomoć stručnjaka za kriminalistička vještačenja iz Centra ‘Ivan Vučetić’ utvrdila s kojeg je mjesta krenuo veliki požar na plaži Zrće, koji je izbio u noći s ponedjeljka na utorak i zbog kojeg je evakuirano 10.000 ljudi koji su bili na festivalu u jednom od klubova. Uzrok je ljudski faktor, odnosno otvoreni plamen, potvrdio je to zamjenik glavnog ravnatelja Policije Željko Prša za RTL.

Prema prvim istraživanjima najvjerojatnije je riječ o opušku koji je bačen 20 ili 30 metara od mora kraj plaže Caska. Prša je rekao da još nema privedenih, ali da imaju dosta očevidaca te da s njima obavljaju razgovore.

FOTOGALERIJA: Požar u blizini plaže Zrće

Vatra je buknula u travi te se proširila i zahvatila borovu šumu. Policija tek treba utvrditi radi li se o namjernom podmetanju požara ili o slučajnom uzroku.

Premda je požar pod kontrolom, vatrogasci će na terenu ostati cijeli dan, a možda i cijelu noć zbog zahtjevnosti požara. Vatra je zaustavljena na 300-tinjak metara od ugostiteljskog objekta.

- Ukoliko netko ima informaciju i saznanje o tome kada je točno i gdje izbio požar i koji bi mu bio uzrok, neka nam se slobodno javi - poručio je ranije Prša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:35