NAKON NALOGA SUDA

POLICIJA RASPISALA MEĐUNARODNU TJERALICU ZA ZDRAVKOM MAMIĆEM Hoće li bivši čelnik Dinama biti izručen Hrvatskoj?

 
 Vlado Kos / CROPIX

Za Zdravkom Mamićem je raspisana međunarodna tjeralica. Objavljeno je to na web stranicama policije, a nakon što je ranije danas osječki Županijski sud izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK Dinama kojem je optužno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

Osječki će sud u ponedjeljak Ministarstvu pravosuđa dostaviti svu potrebitu dokumentaciju radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja iz BiH.

U tjeralici stoji da se Mamića traži zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te se moli sve one koji posjeduju informacije o Mamiću da obavijeste najbližu policijsku postaju, nazovu broj 192 ili informacije dostave putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

MUP, screenshot
Zdravko Mamić, tjeralica

S obzirom na to da je tjeralica vidljiva i policiji u svijetu, ona mora reagirati ako vidi Mamića koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Zdravko Mamić je jučer rekao da, ako ga budu na silu izručili Hrvatskoj, 'živ neće sjediti u hrvatskom zatvoru', te je dodao da je to kao slučaj Praljak. Danas je pak rekao da ne razmišlja o samoubojstvu, ali da je uvjeren da ga BiH neće izručiti osim ukoliko ne bude političkih pritisaka.

Podsjetimo, optužno vijeće je 21. svibnja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:14