PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

POLICIJA RAZRIJEŠILA SLUČAJ NA KOJI JE PENAVA UPOZORAVAO Kazneno prijavljen 16-godišnjak zbog grafita s granicom Republike Srpske s četiri S

 
Ivan Penava
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Zbog iscrtavanja grafita s granicom Republike Srpske s četiri S, PU vukovarsko-srijemska u petak je podnijela kaznenu prijavu protiv 16-godišnjaka iz Bršadina, kojega se sumnjiči da je na cesti u ovom mjestu pokraj Vukovara iscrtao sporne grafite. Dogodilo se to, inače, 22. veljače u jutarnjim satima, a alat kojim se 16-godišnjak koristio bio je lak sprej.

Grafiti su s kolnika uklonjeni 24. veljače intervencijom tvrtke za održavanje javnih cesta. Inače, javnost je za ovaj događaj prvi put doznala u subotu na skupu HDZ-ove ''Opcije za promjene'' u Imotskom kada je o njemu govorio Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a.

- Čula je cijela Hrvatska za karneval u Imotskom, ali za ono od 24. veljače u selu Bršadinu kod Vukovara - na cesti povučena linija, granica Republike Srpske s četiri S - to niste čuli u javnosti. Evo vam slike pa gledajte. Ima li tu kaznene prijave, pitam vas. Nema - kazao je Penava u subotu, kada je komparirao javno paljenje lutaka s gay parom i bebom na finalu karnevala u Imotskom i iscrtavanja grafita koji veličaju Republiku Srpsku.

Iz policije su mu, pak, indirektno odgovorili u ponedjeljak, kada su priopćili da je ''protiv 16-godišnjaka je 28. veljače 2020. godine podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu državne tvrtke za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta.''

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:36