PODIGNUTA OPTUŽNICA

POLICIJSKO NASILJE U MEĐIMURJU Prilikom privođenja premlatili muškarca koji je zbog batina zadobio razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu

 
Ilustracija
 Emica Elvedji / CROPIX

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred Općinskim sudom u Čakovcu 12. rujna podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1984.) zbog počinjenja kaznenih djela nanošenja osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Okrivljenike se tereti da su kao policijski službenici 10. siječnja 2018. u Piškorovcu prilikom privođenja oštećenika izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama te policijskim palicama po čitavome tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi, priopćio je u srijedu DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:44