NAKON OTKRIĆA JUTARNJEG LISTA

POLITIČKE REAKCIJE NA UGOVOR O ROLL-UPU Miljenić: 'Nezamislivo je da bi se netko usudio potpisati takvo što' BELJAK 'Zadnji čavao u lijes suverenosti'

 
 Cropix, Ilustracija

Kasno u srijedu počele su stizati prve političke reakcije na detalje iz ugovora o roll-up kreditu u Agrokoru koje je otkrio Jutarnji list, a koji među ostalim govore da je lex Agrokor 'izvan snage' i da se kreditorima daje svu ovlast u donošenju i provođenju nagodbe vjerovnika i restrukturiranju Agrokora.

Vrlo je značajno i da ugovor govori da Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer bi se to smatralo povredom ugovora o kreditiranju. Ramljak i Vlada su u odvojenim reakcijama, o čemu smo pisali, ustvrdili da je izvanrednog povjerenika moguće smijeniti i bez pristanka kreditora, no nisu demantirali sadržaj ugovora koji govori da je situacija de facto nešto drugačija, s obzirom da kreditori povjerenikovu eventualnu smjenu mogu tretirati kao kršenje ugovora.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Twitteru je nakon objave priče napisao da je ovo "zadnji čavao u lijes u kojem se nalazi pokojna hrvatska suverenost".

- HDZ - grobari i veleizdajice a ne domoljubi. HNS također - napisao je oko 23 sata.

Predsjednik saborskog Istražnog povjerenstva o Agrokoru i SDP-ov zastupnik Orsat Miljenić reagirao je u nekoliko navrata tijekom diskusije na društvenim mrežama o ovoj temi. Prvo je na objavu novinarke N1 Nataše Božić, koja je na Twitteru podijelila članak s Jutarnjeg, napisao da 'ako je to točno, nezakonito je'.

- Imenovao ga je [Ramljaka] sud i nitko ne može uzeti sudu pravo da ga smijeni - napisao je Miljenić.

- Nezamislivo je da bi se netko usudio potpisati tako nešto - dodao je.

Nakon što se novinarka Božić u novom tweetu zapitala je li 'Vlada ovo znala i odborila ili je to Ramljak sam s investitorima u roll up smućkao', Miljenić je napisao: - Evo pitanja za Povjerenstvo i mogućeg razloga za ukidanje Povjerenstva.

U daljnoj diskusiji napisao je i da 'Ramljak po zakonu odgovara hrvatskom sudu', a da 'ugovor koji kaže drugačije je ništetan'.

Ekskluzivne informacije Jutarnjeg lista pročitajte OVDJE.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:49