BIVŠI PREMIJER NA SLOBODI

POLITIČKI ANALITIČARI O IZLASKU SANADERA IZ ZATVORA 'Bio je krasna, kvalitetna roba, ali roba s greškom'

 CROPIX

O puštanju bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera na slobodu za komentar smo pitali Ivana Šibera i Dražena Lalića.

'Bivši premijer Ivo Sanader politički je potrošen i njegovo političko angažiranje ne bi imalo nikakvog efekta. Čak i kad bi bio oslobođen svih optužbi, premda je u to teško vjerovati jer se neki argumenti protiv njega čine čvrstima, teško da bi imao ikakvog uspjeha. On je naprosto bivši političar, kao što je to i Ivo Josipović. I pritom treba razlikovati dva Sanaderova lica; ono potencijalno kazneno optuženog i političara. Za očekivati je da će se Sanader nakon izlaska iz zatvora ponašati samozatajno, prvenstveno u interesu svoje obitelji, kao i to da će se koncentrirati na obranu', rekao nam je Ivan Šiber.

'Ne postoji nikakva šansa da Sanader uđe u političku arenu, kako zbog prošlosti, tako zbog sadašnjosti, ali i budućnosti. Nemoguće je imati političku karijeru sa serijom sudskih postupaka. Sanaderov momentum je prošao. I to je tragično! Sanader je imao državnički kapacitet, mogao je biti vođa druge republike. Sanader je bio krasna, kvalitetna “roba”, ali roba s greškom. Greškom koja je upropastila njega, njegovu obitelj, ali i društvo. Njegovo je posrtanje upozorenje i svima drugima kako je lako upropastiti se', rekao nam je Dražen Lalić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:28