UPITNE DOZVOLE

POLITIČKI OKRŠAJ U DUGOM SELU ZBOG ŠKORINA KONCERTA HDZ-ovci prijavili HNS-ova gradonačelnika: 'Pjevao je na ilegalnoj bini'

 Damir Krajac / CROPIX

“Poštovani, gradonačelnik Dugog Sela g. Nenad Panian ove godine namjerava održati manifestaciju Martinja na izgrađenom prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, umjesto u sportskoj dvorani kao prošlih godina.

Taj novi prostor je tijekom ove godine izgrađen na starom rukometnom igralištu, bez građevinske dozvole i nema uporabnu dozvolu. Građevinska inspekcija utvrdila je nezakonitu gradnju i naredila da se prostor vrati u prvobitno stanje”, navodi se u jednom od e-mailova poslanih ovih dana na adresu zagrebačke policije, a sve kako bi se spriječio, među ostalim, i koncert Miroslava Škore koji je također nastupio na toj pozornici čiju navodnu legalnost očito propituju zabrinuti građani.

Konstrukcija

Proslava Martinja u Dugom Selu održala se ovaj vikend, a predsjednički kandidat Škoro nastupio je u subotu navečer. HDZ-ovci u Dugom Selu pobunili su se protiv navodne nelegalne gradnje, ali ih je organiziranje nastupa Miroslava Škore uoči predsjedničke kampanje dodatno isprovociralo, posebno zato što su u gradskim prostorima u 19 sati organizirani i susreti Miroslava Škore s građanima.

Legalnost te gradnje u Dugom Selu, kaže predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela Darjan Budimir koji je iz redova HDZ-a, propitivali su i gradski vijećnici.

- Mi smo kao Gradsko vijeće usvojili proračun za 2019. godinu i u tom proračunu je bila stavka uređenja tog rukometnog igrališta, ali je na kraju ispalo da to nije uređenje, nego rušenje i građenje betonske konstrukcije. To nije jednostavna izgradnja, kako tvrdi gradonačelnik, nego je to izgradnja. To je trebalo ostati igralište, sportska namjena. Nismo mi protiv gradnje, ali tražimo da se gradi u skladu sa zakonom, a ne da se pod stavkom ‘održavanje’ sruši sportsko igralište i na njemu sagradi pozornica. Onda još stavi šator, te još dolazi Miroslav Škoro, a trebala je nastupiti grupa Magazin. O čemu se tu radi? - komentira Darjan Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela.

Ulaganje

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian (HNS), pak, tvrdi da je riječ o jednostavnoj gradnji za koju “nisu potrebne sve te dozvole”. Na konkretno pitanje koje dozvole imaju, gradonačelnik Panian nam je uzvratio da su za to bile nadležne stručne službe.

- Riječ je o pozornici koja je jednostavna gradnja. Inspektor je došao tek kad je sve bilo sagrađeno i napisao rješenje za rušenje u roku od 90 dana, ali to je sad još u upravnom postupku pa ćemo vidjeti što će s tim biti - kaže gradonačelnik Dugog Sela.

Ponosan je, dodaje, kako su uredili taj prostor u koji su uložili oko 200 tisuća eura.

- I sad oni hoće da mi to rušimo - kaže gradonačelnik Panian.

Na prozivke da dovodi Miroslava Škoru usred predsjedničke kampanje uzvraća:

- Pa, kampanja još nije počela.

Kaže da je angažirao Škoru umjesto grupe Magazin zato što je Škorina cijena bila povoljnija - 35 tisuća kuna plus PDV.

Obustava

Iz izvora u lokalnom HNS-u, pak, doznajemo kako je gradonačelnik Panian uvjeren da se ovdje zapravo radi o “političkim podmetanjima pojedinaca iz lokalnog HDZ-a”. Jutarnji je list došao u posjed rješenja višeg građevinskog inspektora Državnog inspektorata - Područnog ureda Zagreb, donesenog 23. listopada, u kojem se navodi da se “naređuje investitoru Dugoselski komunalni poduzetnički centar d.o.o. iz Dugog Sela da u roku od 90 dana od dana zaprimanja ovog rješenja ukloni opločnu površinu betonskog platoa i betonske elemente, a u slučaju da ne obustavi građenje, da će se sprečavanje građenja provoditi i izricanjem novčanih kazni”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:12