TEŠKE OPTUŽBE

POLITIČKI SUKOB POTRESA KRIŽEVCE 'Protivnik mi je poštom poslao sklupčanu mrtvu zmiju'

Ivan Majdak (SDP) prijavio je šefa HSS-a i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga zbog isplate pomoći rodiljama na ruke
 CROPIX/Facebook

Nisam se toliko šokirao kada sam iz svog poštanskog sandučića jedva provukao tu bijelu kuvertu i iz nje izvadio sklupčanu mrtvu zmiju... Prvo što mi je palo na pamet bilo je: što bi se dogodilo da je to pismo otvorila moja žena ili moje dijete... Lako je za mene, ali ovo je napad na moju obitelj i to izlazi iz okvira bilo kakvog političkog prepucavanja.

Ovim riječima Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a, prenio nam je dramu koja mu se dogodila nakon što se u četvrtak poslijepodne vratio s posla.

Otvorio je poštanski sandučić i neugodno se iznenadio.

U kuverti adresiranoj na njega pronašao je mrtvu zmiju dugačku dvadesetak centimetara! Nakon prvotnog šoka zmiju je premjestio u plastičnu foliju pa je zajedno s kuvertom predao policiji.

Povlastice za HSS-ovce

- Ne bih smio o tome govoriti jer policija radi na istrazi. Ne, ne znam je li bila otrovnica, tijelo joj je bilo svijetle boje.

Ali ono što sam vidio je da je na kuverti rukom bila napisana moja adresa, pa će valjda policija lakše naći pošiljatelja. Ono što je kod mene pobudilo opravdanu sumnju na onog tko je poslao pismo bio je poštanski žig.

S njega se može iščitati da je pismo poslano s otoka Paga, a tamo se nalazi odmaralište Grada Križevaca.

I, gle slučaja, tamo je ovog ljeta održana akademija mladih HSS-ovaca koji su u gradskom odmaralištu osam dana ljetovali za manje od 1500 kuna dok u istom tom odmaralištu nije bilo mjesta za ljude kojima je to mnogo potrebnije - rekao je osupnuti Majdak.

Bez evidencije

Doista, na stranačkim internetskim stranicama HSS-a spominje se susret mladih haesesovaca u odmaralištu Grada Križevaca koji se događao od 18. do 25. kolovoza. No Majdak je zmiju poslanu poštom dobio u četvrtak 4. rujna pa je teško pretpostaviti da je pismo putovalo tako dugo ako ga je poslao netko s tog skupa.

- Dovoljno je zbrojiti dva i dva. Ja sam sredinom kolovoza kazneno prijavio Branka Hrga, gradonačelnika Križevaca i predsjednika HSS-a, za zloporabu položaja i ovlasti zbog isplate novčane pomoći Grada rodiljama na ruke.

Iz gradske blagajne dijelio se novac za rođenje djeteta po kućama i bez evidencije.

Ja sam to prijavio i onda mi stiže ovo prijeteće pismo sa zmijom, i to s adrese na kojoj borave stanovnici ovoga grada. Ma dajte, molim vas. Za mene je sve jasno - kaže Majdak.

Nažalost, prozvani gradonačelnik i predsjednik HSS-a jučer nam je preko svoje dvije glasnogovornice, gradske i stranačke, poručio kako ne želi komentirati Majdakove sumnje.

Stranka se nije željela očitovati o Hrgu kao gradonačelniku, a u Gradu su nam rekli da se Hrg o cijelom slučaju već očitovao rekavši da “ne misli komentirati te smiješne optužbe”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:59