ANTE SANADER

POLITIČKI TAJNIK HDZ-a O MILANOVIĆEVOJ IZJAVI O UHIĆENJU NOVINARA 'Sve što dolazi od njega je poznato, te njegove igre i igrice'

Ante Sanader
 Željko Puhovski / CROPIX

Saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader nije u utorak izravno komentirao izjavu Zorana Milanovića, predsjedničkog kandidata kojeg podržava SDP, kako je nalog za uhićenje novinara Indexa "došao s vrha", te da "iza ovoga stoji režim", ali je poručio kako je sve što dolazi od njega "poznato".

"Zorana Milanovića smo upoznali četiri godine, upoznali smo rad njegove Vlade, njegovo ponašanje, tako da sve što dolazi od njega je poznato, i te njegove igre i igrice", rekao je Sanader novinarima u Hrvatskom saboru.

Milanović je, poručio je, u kampanji i "kako se sada ponaša, tako će od građana sutra dobiti sutra ocjenu".

Na novinarsko pitanje šteti li kampanji predsjednice Republike priča o saboterima u HDZ-u koja je došla od glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića, Sanader je odgovorio kako "reakcija o saboterima nije došla od glavnog tajnika, jer sabotera (u HDZ-u) nema".

"Može biti neko različito mišljenje, ali to su naše unutarstarnačke stvari, mi ćemo to riješiti", poručio je.

Jandroković u nedjeljnom razgovoru za N1 nije isključio mogućnost da će oponenti premijera Plenkovića u stranci sabotirati predsjedničke izbore.

"To bi bilo jako loše i vjerujem da će se članovi moći nositi s takvom odgovornošću, ali ne isključujem tu opciju", rekao je Jandroković.

Za odgovor na pitanje dolaze li Pupovčev SDSS i Glavašev HDSSB u srijedu u Hrvatski sabor kao stranke vladajuće koalcije ili oporba, Sanader je uputio na te stranke. "To pitajte njih, koliko znam, većina je stabilna", izjavio je politički tajnik HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:28