NOVO AKADEMSKO ZVANJE

POLOŽILI PRISEGU PRED REKTOROM BORASOM Promovirano 258 novih doktora znanosti zagrebačkog Sveučilišta

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.11.2019. u 15:39

Zagreb, 270915. Trg Marsala Tita.
HNK.
Promocija 292 doktora znanosti i umjetnosti Sveucilista u Zagrebu, pocela je povorkom od Sveucilista do HNK, a nastavila se dodjelom priznjanja i diploma novim doktorima znanosti i umjetnosti.
Na fotografiji: grupna fotografija doktora i dekana.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Ilustracija / CROPIX

 

Novih 258 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu promovirano je u nedjelju na dvije svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu polaganjem prisege pred rektorom Damirom Borasom.

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, doktorski kandidati prošetali su se u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom.

Nakon govora rektora Borasa, doktorski kandidati položili su prisegu, a on ih potom proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Ulazak u novo akademsko zvanje promovirani doktori simblično su iskazali prebacivanjem kičanke (cofleka) na akademskim kapama na desnu stranu.

Nakon uručivanja diploma upisani su u knjigu doktora, a svečanost je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur.

 

U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti govorili su dr. sc. Ivan Bolanča s Medicinskog fakulteta i dr. sc. Žanina Žigo s Filozofskog fakulteta.

Svečanim promocijama u HNK-u, između ostalih, nazočili su izaslanik predsjednika Vlade, akademik Zvonko Kusić, izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić, državni tajnik za znanost, tehnologiju i fondove EU Tome Antičić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i drugi, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo