DAVOR PLAVEC

POMOĆNIK SMIJENJENOG RAVNATELJA SREBRNJAKA: Sve su iskonstruirali, nismo se ogriješili o zakon. Izvijestili smo EU partnere, očekujemo reakciju OLAF-a

Davor Plavec, arhivska fotografija
 Ahmet Kalajdžić / CROPIX

Pomoćnik ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak Davor Plavec u emisiji Točka na tjedan televizije N1 ustvrdio je da nitko iz moralnih razloga ne može prihvatiti da sjedne u stolac docenta Bore Nogala jer svi smatraju da je on protupravno smijenjen.

Na pitanje kako komentira tvrdnje iz Grada Zagreba da su provođeni postupci koji se nisu smjeli provoditi i zapošljavani ljudi koji nisu imali kvalifikacije odgovara: - Mislite da bismo mogli proći sve inspekcije HZZO-a, revizije i da se protiv nas ne bi pokrenuo kazneni postupak da se to što se tvrdi iz Grada jest istina?.

Kaže da je gradski ured radio kontrolu iako uopće nije ovlašten provoditi takvu kontrolu i provoditi ocjenu zakonitosti. - Mi smo takve kontrole od 2012. do danas prošli više puta od strane onih koji su za to zaduženi i niti u jednoj od tih inspekcija nisu nađene osnove da bi se pokrenula smjena ravnatelja.

Smatra da su Bandićeve zamjenice i pomoćnice sve iskonstruirale i kao primjer navodi da nikada nisu zapošljavali bez natječaja i znanja Upravnog vijeća iako u Gradu tvrde suprotno.

Na pitanje je li ugrožen europski projekt težak 60 milijuna eura odgovorio je usporedbom da je to sada situacija kao da u Ligi prvaka netko zamijeni Pepa Guardiolu kada dogura ekipu do finala s nekim trenerom iz treće lige. - Radi se o projektu izuzetne složenosti koji nikada do sada nije izveden u Hrvatskoj pa ni na razini Europe, rekao je i dodao da su o svemu izvijestili i europske partnere.

- Vjerujem da i oni prate detaljno što se dešava, kakva je podrška javnosti bolnici i smijenjenom ravnatelju i kakva je ugroza projekta da će reagirati kroz diplomatske kanale i slanjem OLAF-a, rekao je u razgovoru s voditeljicom i urednicom emisije Točka na tjedan Natašom Božić Šarić.

Za vrijedno zemljište na Brestovcu kaže da su ondje planirali i ponudili projekt rehabilitacijskog centra na Sljemenu, ali bi o tome više trebao govoriti Grad Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:30