ISPRAVITE GREŠKU INSTITUCIJA

Pomozite i vi maloj Jagodi - potpišite peticiju Jutarnjeg lista

Nakon što su grupe podrške za Jagodu na Facebooku u kratko vrijeme prikupile više od 12 tisuća članova, od danas možete potpisati i peticiju za malu djevojčicu

ZAGREB - Nakon snažnih reakcija koje je izazvala objava priče Jutarnjeg lista o 9-godišnjoj Jagodi čiji su slučaj stručnjaci nazvali 'vrištećim slučajem seksualnog zlostavljanja' i korisnici društvenih servisa su se odmah 'digli na noge'.

U nedjelju su nastale dvije grupe podrške Jagodi, kojoj prijeti prekid trogodišnjeg života s udomiteljskom obitelji i povratak ocu silovatelju, a od danas na službenom profilu Jutarnjeg lista na Facebooku možete potpisati i peticiju za pomoć zlostavljanoj djevojčici.

Potpišite i vi peticiju za pomoć Jagodi

Jutarnji list pokreće peticiju kojom želimo spriječiti sustav da vrati devetogodišnju Jagodu ocu, seksualnom zlostavljaču.

Ovom peticijom apeliramo na nadležni Općinski sud da prihvati sugestiju Centra za socijalnu skrb i produlji Jagodi smještaj u udomiteljskoj obitelji, u kojoj je Jagoda u protekle tri godine stvorila novi, sretniji život.

Također, pozivamo nadležno Državno odvjetništvo da što prije provjeri Jagodine sumnje da otac zlostavlja i njezinog 4,5-godišnjegbrata Ivicu te da iskoristi sva moguća pravna sredstva kako bi zaštitio dječaka.

Podsjetimo, Jagoda ima 9 godina i živi kod udomitelja. Sa šest godina su je uzeli iz obitelji zbog seksualnog zlostavljanja.

Otac je u rujnu pravomoćno oslobođen svih optužbi jer dijete nije za sud 'dovoljno jasno verbaliziralo' s kim je ta iskustva steklo. Sad je žele poslati natrag roditeljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:29