INFEKCIJA

PONOVNO PROBOJ KORONAVIRUSA U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE Covid-19 ovoga puta ušao u dom u Makarskoj, zasad je troje štićenika pozitivno

 
Dom zdravlja Makarska
 Ivo Ravlić / CROPIX

U makarski Dom za starije i nemoćne osobe kojem je osnivač Županija splitsko-dalmatinska, a koji je već je pod ključem od 27. veljače kada su zabranjeni posjeti i to prema preporuci Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ''ušetala'' je korona, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, troje od ukupno 68 štićenika pozitivno je na koronavirus što je potvrdio načelnik Stožera civilne zaštite Makarska Dražen Nemčić.

- Istina je, jutros su stigli nalazi svih štićenika koji su testirani prije par dana iz mjera sigurnosti, budući da je dvoje od njih 68 dobilo povišenu tjelesnu temperaturu pa je ravnateljica Marija Lelas zatražila da se svi korisnici testiraju, što je i učinjeno.

Sada čekamo dolazak epidemiologa iz Splita pa će se onda saznati detalji, odnosno znat će se hoće li u Domu ostati zaražena tri korisnika koji su inače boravili sami u svojim sobama ili će se zdravi korisnici prevesti u neku drugu ustanovu, kazao je Nemčić.

Detalje oko zaraze koronavirusom štićenika makarskog ''Staračkog'' Slobodna je pokušala dobiti i od ravnateljice Lelas koja je kratko kazala da će troje zaraženih štićenika ipak tijekom današnjeg dana biti prevezeno na Odjel za infektivne bolesti KBC Split te da će komentar o cijeloj situaciji navesti u priopćenju koje još čekamo.

Ispred Doma, za sada, nema nikakve strke niti vozila Hitne pomoći, već su samo otvorena ulazna vrata, dok su vrata u predsoblju zaključana tako da se u Dom ne može ući, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, do sada je utvrđeno da su od koronavirusa oboljeli štićenici doma u Splitu, u kojem je zbog COVID-19 umrlo četvero štićenika, te u Pločama, Koprivnici, Dubrovniku i Seget Vranjicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:14