TKO ĆE NA ČELO USTANOVE?

PONOVNO SE ZAKOMPLICIRAO IZBOR ŠEFA BOLNICE SREBRNJAK O novom ravnatelju odlučit će Ministarstvo branitelja, evo i zašto

 
Boro Nogalo i Korolija Marinić
 Marko Todorov / Božidar Vukičević / Hanza Media

Premda se očekivalo da će Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak danas zabrati novog ravnatelja, odluka je izostala. Naime, za izbor dr. Dragana Korolije Marinića nije bilo dovoljno glasova pa je odluka ostavljena za petak ili možda za ponedjeljak kako je to najavila predsjednica Upravnog vijeće bolnice prof. dr. Ana Stavljenić Rukavina.

“Upoznali smo se s kandidatima i njihovim programima, a u petak ili u ponedjeljak bit će donesena odluka, ovisno o tome koliko će članovima Vijeća biti potrebno da prouče dokumentaciju”, rekla je Stavljenić-Rukavina.

Uobičajeno, kad je riječ o toj donedavno ‘mirnoj’ bolnici, da i izbor ravnatelja koji bi trebao zamijeniti smijenjenog Boru Nogala nije prošao glatko kao što su se u Gradu Zagrebu nadali.

Premda su u utrci osim Korolije Marinića ostala još tri kandidata i to Nogalo, prof. dr. Mirjana Turkalj te doc. dr. Romana Gjergja Juraški, također zaposlenice bolnice, javno su iz Grada promovirali samo jednog.

Kao kandidat bez konkurencije po njima je dr. Korolija Marinić, donedavni član stranke Milana Bandića.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeće bilo je pet članova, nije nazočio predstavnik Ministarstva zdravstva dr. Milivoj Novak, a predstavnik Stručnog vijeće bolnice prof. dr. Davor Plavec se izuzeo pa se očekivalo da će ipak krnje UV od četiri člana grada biti unisono u odluci.

No, Gabrijela Subašić bila je u glasovanju suzdržana i Korolija Marinić još nije dobio blagoslov da vodi bolnicu. Dapače, iskrsnuo je, kažu, još jedan problem jer su uz svoje prijave i Nogalo, ali i Korolija Marinić, naveli braniteljski status koji bi im trebao dati prednost pred ostale dvije kandidatkinje. O tom tko je ‘jači’, trebalo bi se očitovati Ministarstvo branitelja jer su neki Koroliji Mariniću osporavali taj ‘biografski dodatak’.

Očito je da će, još uvijek nekonstituirano UV, morati krenuti u ‘uvjeravanja’ svojih gradskih članova ili pak onog MIZ-a da je Korolija Marinić najbolje rješenje za bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:25