HREJTING

PORAŽAVAJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA Dvije trećine Hrvata ne zna da ćemo uskoro predsjedati EU, gotovo pola ispitanih smatra da od toga nema koristi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.12.2019. u 23:28

Vukovar, 201219.
Posljednji predizborni skup HDZ-a u prvom krugu izbora za predsjednika RH,kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je u Vukovaru .
Na fotografiji: Andrej Plenkovic
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Perić / CROPIX

Andrej Plenković

Koliko su hrvatski građani informirani o tome čime će Hrvatska predsjedati u prvoj polovici iduće godine i hoćemo li i kakve od toga imati koristi, odgovore donosi HRejting koji je objavio Dnevnik HTV-a.

Na pitanje "Znate li kojom će institucijom Hrvatska predsjedati 65,6% ispitanih odgovorilo je da ne zna. Točno Vijećem Europske unije, odgovorilo je 13,7%. Da ćemo predsjedati Europskom unijom odgovorilo je 7,3%, Europskim parlamentom 5,5%, Europskom komisijom 3,5% i Europskim vijećem 2,8%.

Drugo pitanje bilo je "Slažete li se da je hrvatsko predsjedanje i veliki politički uspjeh naše zemlje, šest i pol godina od ulaska u Europsku uniju". Potpuno i uglavnom se slaže 58,8% ispitanih, nikako ili uglavnom se ne slaže 34,5%,  ne zna 6,7%.

Na pitanje "Smatrate li da će Hrvatska imati koristi od predsjedanja" odgovori su sljedeći: neće, potpuno ili uglavnom smatra 47,9% ispitanih, hoće, potpuno ili uglavnom smatra njih 43,6%, a ne zna 8,5%.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo