DOŠAO UKRCATI SOJU

'POSADA NE SMIJE IZLAZITI S BRODA 14 DANA' U splitsku Sjevernu luku uplovio brod iz Italije, na njega ide sanitarna inspekcija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2020. u 14:50

Split, 150320.
Teretni brod GEM STAR uplovio je iz talijanske luke Ravenna oko 13 h u Sjevernu luku radi ukrcaja soje. Posada broda je u samoizolaciji zbog epidemije koronavirusa. Ukrcaj ce trajati tri do cetiri dana.
Na fotografiji: GEM Star u Sjevernoj luci
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / CROPIX

U splitsku Sjevernu luku oko 13 sati uplovio je iz talijanske luke Ravenna brod GEM Star, pod zastavom Paname, koji je došao ukrcati soju, a posada će biti u samoizolaciji, doznaje Hina od Vjeke Grgića, koordinatora Lučke uprave Split.

"Tu nema nikakvih problema jer se zna procedura glede koronavirusa za sve teretne brodove, a to je samoizolacija. To znači da posada ne smije izlaziti van s broda 14 dana.

Na brod ide sanitarna inspekcija, zajedno s policijom kako bi obavili formalnosti. Takvo pravilo važi i za putničke i za teretne brodove", objasnio je Grgić za Hinu.

U ovom slučaju soja bi trebala biti ukrcana tijekom tri, četiri dana, nakon čega će brod GEM Star isploviti iz splitske Sjeverne luke, dodao je.

Izdvajamo