POSLOVNA SURADNJA

POSAO STOLJEĆA TEŽAK 100 MIL. EURA Todorić sklopio ugovor s europskim kraljem banana

RIJEKA - Slovenska tvrtka Rastoder, na čijem je čelu poduzetnik crnogorskog porijekla Izet Rastoder, objavila je da je s Agrokorom sklopila ugovor o poslovnoj suradnji težak između 70 i 100 milijuna eura godišnje. Rastoder je, inače, šesti najveći trgovac bananama u svijetu koji je lani ostvario promet od 123 milijuna eura, a sada će to tropsko voće uvoziti i za Agrokorovo tržište.

Radi se o poslu koji bi, kako je Rastoder najavljivao početkom godine, trebao osigurati milijunski promet za Luku Rijeka, ali i za druge hrvatske luke. Naime, Rastoderu je glavna uvozna luka za Sloveniju Kopar, kojemu osigurava 20-ak brodova godišnje, odnosno prihod od oko 2 milijuna eura.

EUROPSKI KRALJ BANANA: ‘Svaki tjedan će u Rijeku stizati jedan prepuni brod...ako pristanete sponzorirati moj klub’

Izet Rastoder lani je ušao u sukob s koparskom lukom, jer su odbili sniziti mu cijene kako bi sponzorirali nogometni klub Olimpija iz Ljubljane čiji je predsjednik. Tada je slovenski poduzetnik ušao u intenzivne pregovore s Lukom Rijeka. Rastoder je tom prilikom najavio da bi Rijeci, kao i ostalim hrvatskim lukama, ukoliko dođe do sklapanja posla s Agrokorom, mogao osigurati 52 broda godišnje, odnosno jedan tjedno.

Izet Rastoder izjavio je da su ugovori poput ovog s Agrokorom rezultat dugogodišnjeg kvalitetnog rada i dokaz da suradnja može poboljšati poslovanje oba partnera, a posebno ponuditi veću kvalitetu za istu ili nižu cijenu za Agrokorove kupce. Kazao je i da je integracija Agrokora i Mercatora velika prilika za slovenske tvrtke koje imaju kvalitetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:12