VLADA U MEĐIMURJU

POSAVEC NAKON RAZGOVORA S PLENKOVIĆEM 'Niti riječi nismo razgovarali o odnosima političkih stranaka'

Matija Posavec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Nakon sjednice Vlade koja je danas održana u Čakovcu, javnosti su se obratili premijer Andrej Plenković i međimurski župan Matija Posavec.

Istaknuli su da je sjednica bila sadržajna i sveobuhvatna te da je sve prošlo u radnoj atmosferi, javlja N1.

Plenković se i našalio na kritike Posavca upućene njemu i ministru Darku Horvatu, pa je rekao da su popili kavu.

Posavec je rekao kako je od ministara dobio potvrdu da će se razgovarati o nekim projektima, a osvrnuo se i na ranije navode o raskidu koalicija HNS-a s HDZ-om.

"Premijer i ja danas niti riječi nismo razgovarali o odnosima političkih stranaka, niti sam ja predsjednik stranke da na toj relaciji razgovaramo", rekao je Posavec, a Plenković je dodao da je Posavec tijekom pregovora o koaliciji bio jedan od onih s kojima se razgovaralo o formiranju parlamentarne većine.

'Nisam ja bio taj koji je razgovarao i zagovarao koaliciju. Morao sam ići na sastanak, ja na njemu nisam imao neku aktivnu ulogu, bio sam prisiljen doći na taj sastanak,jer je u tom trenutku predsjednik stranke dao ostavku, potpredsjednice stranke bile su u izlasku iz stranke i jedina struktura je bila zamjenik predsjednika i predsjednik središnjeg odbora i to smo bili kolega Štromar i ja. Nakon toga sastanka dao sam ostavku na sve funkcije u stranci i povukao se', rekao je Posavec, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:25