LOKALNI SDP NE ŽELI ŽUPANA NA LISTI

Posavec: U SDP-u je napeto, odluku donosim nakon 2. lipnja

Matija Posavec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Čakovečki SDP-ovci ne žele međimurskog župana Matiju Posavca na zajedničkoj listi Restart koalicije u III. izbornoj jedinici, odlučio je Gradski odbor te stranke na sjednici u ponedjeljak, doznaje Jutarnji list.

Iako središnjica stranke želi Posavca na listi i nude mu drugo, ulazno mjesto i još jedno pri dnu liste, 12. ili 13., pregovori su se zakomplicirali nakon što su SDP i HDZ, tvrdi Posavec, zajednički u Skupštini htjeli srušiti ravnatelja čakovečke bolnice i nisu htjeli dići ruku za novo zaduženje za projekte, što Posavec smatra ucjenom.

Posavec paralelno pregovara i s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, a razmišlja da okupi i manji blok centrističkih stranaka za izbore.

- Činjenica je da unutar SDP-a već dulje vrijeme postoje snažne napetosti, ali njihove unutastranačke stvari ne bih komentirao. Moji razgovori ionako su išli s vrhom stranke, a ne s lokalnim organizacijama. Očekujem da se za njihovo dobro riješi situacija u SDP-u, a ja ću svoju odluku donijeti nakon 2. lipnja - poručio je Posavec.

Mladen Novak, predsjednik županijskog SDP-a, pojasnio kako on nije član gradske organizacije Čakovec, te da je gradska organizacija takvu odluku donijela autonomno bez konzultacija sa županijskim i nacionalnim SDP-om.

- Odluka je legitimna, a je li politički korisna ili nije, to ne bih komentirao. Razgovori s Posavcem se vode na nacionalnom nivou i mi čekamo rezultate tih razgovora - kaže Novak.

Pojašnjava kako županijski SDP s Posavcem nije u koaliciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:13