EUROPSKI TJEDAN SPORTA

POSEBNA REGULACIJA PROMETA U ZAGREBU Sutra se održava utrka građana BeActive, evo koji dio grada će biti zatvoren za promet

Ilustracija
 Europski tjedan sporta, PR

Sutra će se od 12 sati u sklopu Europskog tjedna sporta održati utrka građana #BeActive na 10 km i 5 km na kojoj će sudjelovati 500 trkača, zbog koje će doći i do privremene regulacije prometa.

Utrka je besplatna, a cilj joj je promicanje sporta, redovite tjelesne aktivnosti građana svih dobi i stupnja tjelesne pripremljenosti kao i poticanja građana na aktivniji i zdraviji život, priopćili su organizatori.

Trasa utrke (dva kruga - 5 km) je:

Europski trg - Vlaška - Palmotićeva - Vlaška - Draškovićeva - Schlosserove stube - Šalata - Sportsko rekreacijski centar - Medicinski fakultet - Mesićeva - Suhinova - ulica Medveščak - Belostenčeva - Nova Ves - Mala ulica - Medvedgradska - Mlinarska - Jurjevska - Ilirski trg - Opatička - Dubravkin put (park) - ulica Tuškanac - Streljačka – Mesnička - tunel Grič - Radićeva - Krvavi most - Tkalčićeva - Pod zidom - Vlaška - Europski trg.

Radi osiguranja utrke uspostavit će se privremena regulacija prometa, dodaje se u priopćenju organizatora. Privremena regulacija počinje u subotu, 21. rujna: od 11.50h do 13.30h zatvara se za promet područje grada Zagreba od Vončinine na istoku, Vlaške na jugu, Tuškanca na zapadu i Vrančićeve na sjeveru.

Od Vončinine ulice se neće moći skrenuti desno prema zapadu. Smičiklasovom će se moći skrenuti samo lijevo u pravcu istoka. Kod Zvijezde skretat će se na Mirogojsku što je najjužnija točka do ulaska u centar grada. Promet će biti zatvoren na Cmroku prema Jurjevskoj. Mesnička ulica će imati privremenu regulaciju prometa. Tramvaji i autobusne linije bit će propuštani ovisno o trkačima na stazi. Garaža Langić imat će zabranu ulaza od 11.50h.Moći će se samo izaći na Palmotićevu. Garaža Kaptol imat će samo izlaz na Medvedgradsku prema Tkalčićevoj na Ribnjak.

Organizatori mole građane za razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika, redara i postavljenu prometnu signalizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:53