VELIKA INVESTICIJA

POSJETILI SMO NAJVEĆE TURISTIČKO GRADILIŠTE U HRVATSKOJ 'Ovdje će već do sljedećeg ljeta niknuti jedno od najluksuznijih zdanja na čitavom Mediteranu'

 
 Goran Šebelić / CROPIX

Punom parom oko 400 građevinskih radnika diže treći kat najluksuznijeg istarskog hotela, rovinjskog Parka, koji je nastao na temeljima onoga starog koji je prije početka radova lani potpuno srušen.

Gradnja velebnog hotela za one s dubljim džepom hotelijerske tvrtke Maistra, koja posluje u sklopu Adris grupe, traje od lani, a sve bi trebalo biti gotovo u ljeto 2018.

- Zasad sve ide po planu, a otvorenje hotela očekujemo na ljeto, dok će vanjski radovi svi biti gotovi do početka iduće sezone, tako da neće smetati gostima. Tada bi trebala biti gotova i šetnica i radovi na obližnjoj ACI marini - kaže nam predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović i tvrdi da će ovo biti perjanica njihova portfelja.

Pogled na more

- Definitivno će to biti naš najbolji hotel i vjerujem da će biti najbolji na Mediteranu, a sve njegove sobe gledaju na more. Imat će najviše cijene noćenja unutar naše kuće i biti uistinu poseban - kaže nam Popović. A dosad su tu visoku cijenu noćenja uvjerljivo držali njihovi hoteli s 5 zvjezdica, Monte Mulini i Lone.

Rovinj, 041017.
Nakon pauze u turistickoj sezoni nastavljena je izgradnja hotela Park u vlasnistvu rovinjske Maistre. Ivesticija je vrijedna oko 600 milijuna kuna a otvorenje hotela s 208 soba koje ce skoro sve imati pogled na more i Rovinj ocekuje se u proljece 2018.g.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Na hotelu predstoji dizanje još dva kata, a voditelj gradilišta kaže da bi to trebalo biti gotovo do Božića. Inače, hotel s pet plus zvjezdica imat će šest razina i isto toliko liftova, a arhitekturu potpisuje zagrebački Studio 3LHD, dok je za unutrašnje uređenje zadužen talijanski studio za arhitekturu i dizajn Lissoni.

Hotel će imati 209 jedinica, od toga 193 sobe i 16 suitova, sobe za invalide, bit će dopušteni kućni ljubimci, garažu sa 168 mjesta za goste plus 178 javnih parkirališnih mjesta i stanicu za punjenje auta. Tu će biti i šest ugostiteljskih objekata, od najluksuznijih signature restorana s pogledom na more i stari grad, pool bara do objekata na lungomaru - concept restorana s galerijskim prostorom do dnevnog bara s ponudom sladoleda i pekarskih proizvoda.

Wellness&spa

Uz ostalo, uredit će se i wellness&spa na čak 3804 kvadrata koji će biti podijeljen na dvije etaže, unutra i vani.

Adris je dosad u turistički dio svoga posla uložio više od 3 mlrd. kuna.

Rovinj, 041017.
Nakon pauze u turistickoj sezoni nastavljena je izgradnja hotela Park u vlasnistvu rovinjske Maistre. Ivesticija je vrijedna oko 600 milijuna kuna a otvorenje hotela s 208 soba koje ce skoro sve imati pogled na more i Rovinj ocekuje se u proljece 2018.g.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX
Gradnja hotela Park u Rovinju

- U idućem 3-godišnjem razdoblju planiramo dodatno investirati 1,6 mlrd. kuna, to znači da ćemo do 2021. investirati ukupno 2 mlrd. kuna. Cilj nam je da više od 90% naših smještajnih kapaciteta bude u kategoriji 4 i 5+ zvjezdica, čime želimo privući goste više platežne moći. Hotel Park bit će završetak ove faze razvoja naše turističke jedinice. Zaposlit će stotinjak radnika - zaključuje Popović.

'U kampove ćemo ove godine uložiti 200 milijuna kuna'

Popović uz ovu ogromnu investiciju koja je od državnog značaja, a i najveća ovogodišnja pojedinačna investicija u turizam, najavljuje dodatnih 200 mil. kuna ulaganja.

- Ulažemo i u ostatak našeg portfelja, i to u kampove. Ta su sredstva raspoređena na više naših objekata, a puno investiramo u podizanje kvalitete naših kampova. Planiramo i veći investicijski ciklus okrenuti prema portfelju u Vrsaru, gdje imamo kampove, turistička naselja i hotel. U taj dio planiramo u dogledno vrijeme uložiti oko 450 mil. kuna, a posvetit ćemo se kampu Konversada te dijelu portfelja u centru mjesta. Preostaje nam nastavak uređenja Amarina, zatim Villa Rubin i otoka Katarina - kaže Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:13