VIŠE NIJE PROČELNICA ZA KULTURU

POSLJEDNJI ČIN BANDIĆEVE ODMAZDE PROTIV NEOVISNIH ZA HRVATSKU Gradonačelnik pronašao način kako se riješiti Ane Lederer

 CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić uručio joj je rješenje kojim se ukida njegova odluka o imenovanju Ane Lederer za pročelnicu kulture.

Podsjetimo, Lederer je pročelnicom za kulturu postala 1. lipnja 2018. godine, nakon provedenog javnog natječaja. Na taj natječaj javile su se tri kandidatkinje, no u lipnju je odlučeno da je Lederer najbolja kandidatkinja.

Donošenjem rješenja o ukidanju odluke o imenovanju Lederer, koja je obrazložena formalno- tehničkim propustima, Bandić je nastavio odmazdu kadrova Neovisnih za Hrvatsku.

Nakon što su Neovisni odbili glasati za Bandićev proračun, Gradonačelnik je prvo smijenio Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih iz svih upravnih odbora različitih kulturnih institucija, a zatim je smijenio Domagoja Beškera iz Nadzornog odbora Zagrebačkog Holdinga.

Ana Lederer smjenu je potvrdila za Jutarnji.

- To je bilo očekivano. I ne čudim se ni pravnom ni političkom nasilju jer sam ga do sada u svom profesionalnom životu prošla. Ponuda da zadržim posao i pređem u Bandićevu stranku, nije bilo. Vraćam se u Skupštinu gdje ću ponovno biti zastupnica, kao i na posao višeg znanstvenog suradnika u HAZU. Ne žalim zbog odlaska, drago mi je da sam se javila na ovaj natječaj jer je to bilo jedno veliko profesionalno i političko iskustvo. Sretna sam što odlazim – rekla je Lederer za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:44